O isim aday gösterilince ülke karıştı

O isim aday gösterilince ülke karıştı

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, Prenses Ubol Ratana'nın başbakanlığa aday gösterilmesinin ardından kraliyet ailesinin hiçbir üyesinin siyasete girmemesi gerektiğine dair açıklama yaptı.

2019.02.08 22:52 - Son Güncellenme: 2019.02.08 22:57 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
O isim aday gösterilince ülke karıştı

BBC'nin haberine göre, saraydan yapılan ve gece tüm televizyon  kanallarında okunan açıklamada, kraliyet ailesinin hiçbir üyesinin siyasete  girmemesi gerektiği ve PrensesRatana'nın şimdiye kadar eşine rastlanmamış bu  girişiminin "yakışıksız" olduğu belirtildi.

Açıklamada, bir kraliyet mensubunun siyasete atılmasının "ülkenin  kültürüne, görenek ve geleneklerine başkaldırı" anlamına geleceği vurgulandı.

Uzmanlar, Kral Vajiralongkorn'un bu müdahalesinin, seçim komisyonunun  Ratana'nın adaylığını geçersiz kılmasına neden olabileceği görüşünü paylaşıyor.

Tayland'da 2014'te askeri darbeyle devrilen eski Başbakan Yingluck  Şinavatra'nın kapatılan partisinin devamı niteliğindeki Thai Raksa Chart Partisi,  darbe sonrası yapılacak ilk genel seçimler için Tayland Kralı Maha  Vajiralongkorn'un ablası Prenses Ubol Ratana'yı başbakanlığa aday göstermişti.

Monarşiyle yönetilen ülkede kraliyet ailesi, ordu iktidarının  üzerindeki yegane güç olarak görülüyor. Ülke tarihinde ilk kez bir kraliyet  ailesi mensubu başbakanlığa aday gösterilmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.02.08 22:52 - Son Güncellenme: 2019.02.08 22:57 - HABER MERKEZİ
A