O iş olmazsa, kulüpler batacak

O iş olmazsa, kulüpler batacak

Çaykur Rizespor Başkan Vekili Hasan Kartal, artan kur farkı ile kulüplerin ilerleyen zamanlarda altından kalkamayacağı borçları ile batma durumuna geleceğini söyledi.

2018.08.16 10:59 - Son Güncellenme: 2018.08.16 11:00 - Spor - HABER MERKEZİ
A
O iş olmazsa, kulüpler batacak

Türk futbolunun gelişememesindeki sebebin yurt dışından alınan ucuz futbolcu olduğunu ifade eden Hasan Kartal,  artan döviz kuru ile hem ülkenin hem de kulüplerin sıkıntıda olduğunu vurguladı.

Kulüplerde 14 yabancı oyuncu oynatma sıkıntısının daha önce de yaşandığını diye getiren Çaykur Rizespor Başkan Vekili Hasan Kartal, bu sıkıntının kur farkı ile yeniden yaşandığını belirterek, "Neticede bu kadar yabancı sporcuyla döviz kuru ile anlaşarak ülkeyi sıkıntıya sokmanın bir anlamı yok. Öncelikle yapılacak ilk şey yabancı kontenjanın düşürmek ikincisi ise kulüplerin borçları hemen hemen yüzde 50 daha arttı. Burada yapılacak şey dövizi bir yerde sabitlemek. Öbür türlü zaten kulüplerin yüzde 90'ı batmıştı. Bu şekilde gittiğinde artık kurtuluşu yok. Türk futbolunun bence yüzde 80'i bu şeyden sonra batar. Çünkü bunun altından kalkmak mümkün değil. Türk milletinin duruşuna baktığınız zaman bankalarda falan bir problem olmadı, döviz geriye gidecek ama bu artışın altından kalkacak kulüp sayısı çok az. Onun için buna bir çare bulmak lazım. Kulüpler Birliği bir araya gelip artık bunu yapamıyoruz, ödeyemiyoruz demesi lazım. O olmuyorsa kulüpler kendi çabaları ile kendi sporcuları ile yapacağı anlaşmalar neticesinde kur farkını bertaraf edip bir yerdi kuru sabitlemesi gerekir. Yoksa sıkıntı büyük. İleride altından kalkılamayacağı şekilde borçlanmalar olacak ve bunlar da kulüplerin batmasına sebep olacak diye düşünüyorum" dedi.

"TFF'YE AÇIK ÇAĞRI

Futbol kulüplerinin kendi aralarında alacakları karar sonrasında bir çalışma başlatacaklarının ifade eden Hasan Kartal, "Ama burada esas yapılması gereken düşüncem şudur; TFF'nin bundan sonra yapılacak sözleşmelerin TL bazında yapılacaktır diye bir karar alması gerekmektedir. Türk spor kulüplerinin de buna uyması lazım. Böyle olursa hem TL'nin değerini artırmış oluruz hem de kulüplerin kur artışından dolayı olan borçlarını önlemiş oluruz" diye konuştu.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.08.16 10:59 - Son Güncellenme: 2018.08.16 11:00 - HABER MERKEZİ
A