O DEAŞ'lılar konvoyda mıydı şüphesi!

O DEAŞ'lılar konvoyda mıydı şüphesi!

Suriye'nin Rakka kentinden terör örgütü YPG'nin anlaşarak tahliye ettiği DEAŞ'lı teröristler arasında Türkiye'nin en çok arananlar listesinin kırmızı kategorisindeki iki kritik ismin de olduğu iddia edildi. Diyarbakır, Suruç ve Ankara Gar saldırılarının talimatını veren 'DEAŞ emiri' İlhami Balı ile 'Dokumacılar' grubunun elebaşı Mustafa Dokumacı'nın da tahliye edilenler arasında olabileceği değerlendiriliyor.

2017.11.20 07:15 - Son Güncellenme: 2017.11.20 07:15 - Dünya
A
O DEAŞ'lılar konvoyda mıydı şüphesi!

TERÖR örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin birleşenlerinden oluşan SDG, terör örgütü DEAŞ'ın komuta merkezi konumundaki Rakka'da kontrolü sağlarken Türkiye de gelişmeleri yakından takip ediyor. Türkiye, yaratabileceği muhtemel tehditler nedeniyle örgüt içinde 'emir' ve 'şeyh' pozisyonundaki Türk vatandaşlarının izini sürüyor. İstihbarat birimleri, hazırladıkları bilgi notunda Rakka'dan çıkan DEAŞ'ın Türk vatandaşı 'emir'lerinin 'başka bölge ve ülkelere kaçabileceği, Türkiye'ye de sızabilecekleri, silah ve bomba eğitimi alan, eylem potansiyeli bulunan bu kişilerin Türkiye'ye ve Türk güvenlik güçlerine yönelik eylem yapabilecekleri' uyarısında bulundu.

BİLGİ AKIŞI KESİLDİ

Devletin ilgili kurumlarıyla da paylaşılan bilgi notunda, İçişleri Bakanlığı'nın en çok aranan teröristler listesinin 'kırmızı' kategorisinde bulunan ve başlarına 4 milyon lira ödül konulan DEAŞ'ın 'Türkiye emiri' İlhami Balı ile Suruç katliamı sonrası adı kamuoyu gündemine gelen 'Dokumacılar' grubunun elebaşı Mustafa Dokumacı'nın operasyonlar öncesi Rakka'da bulunduğu hatırlatıldı. Rakka'nın, ABD'nin desteklediği PYD'nin kontrolüne geçmesinin ardından Balı ve Dokumacı'yla ilgili bilgi akışının olmadığı, iki teröristin farklı bölgelere geçmiş olabileceği kaydedildi. Rakka'dan tahliye edilen DEAŞ mensupları arasında Balı ve Dokumacı'nın yanı sıra DEAŞ içinde yönetici konumunda bulunan Türk vatandaşlarının da bulunabileceği belirtilerek, "Söz konusu bu kişilerin Suriye içinde farklı bölgelere dağılmış olabileceği, Türkiye'ye yasadışı yollardan giriş yapabilecekleri, sınırda ek güvenlik önlemlerinin alınması ve sızmalara karşı duyarlı olunması" uyarısı yapıldı.

KATLİAM TALİMATI VERDİ

TERÖR örgütü DEAŞ'ın 'Türkiye emiri' olan 'Ebubekir' kod adlı İlhami Balı'nın talimatını verdiği ve toplam 142 kişinin öldüğü saldırılar şöyle: 
Diyarbakır HDP mitingine bomba, Suruç'taki canlı bomba saldırısı, Ankara Garı'ndaki 2 canlı bombalı saldırı, Türkiye-Suriye sınırında bir askerin şehit edilmesi ve bir askerin kaçırılması.

DOKUMACILAR'IN ELEBAŞI

SURUÇ katliamı sonrası adı gündeme gelen 'Dokumacılar' grubunun elebaşı Mustafa Dokumacı da Rakka'da bulunuyordu. Dokumacı, Adıyaman'da kurduğu hücreyle DEAŞ'a eleman kazandırıp, bu kişilere silah ve bomba eğitimi veriyordu. Suruç'taki katliamı yapan canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz ile Ankara Gar saldırısında üzerindeki bombayı patlatan ağabeyi Yunus Emre Alagöz de Adıyaman'daki 'Dokumacılar' grubundan çıkmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.11.20 07:15 - Son Güncellenme: 2017.11.20 07:15 - Aysın Komitgan
A