Nilüfer'de 20 yıl sonra ilk yaşanacak (ÖZEL HABER)

Nilüfer'de 20 yıl sonra ilk yaşanacak (ÖZEL HABER)

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özer Anaç, 28 Ekim tarihinden itibaren sahada yer aldıklarını söylerken,  genel seçimlerden ciddi dersler çıkardıklarını belirtti. 1 Nisan'dan itibaren Bursa Büyükşehir'in de halkevi olacağını söyleyen Anaç, "Bozbey'siz ilk defa 20 yıl sonra Nilüfer seçime giriyor" dedi.

2019.01.16 09:43 - Son Güncellenme: 2019.01.16 10:03 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Nilüfer'de 20 yıl sonra ilk yaşanacak (ÖZEL HABER)

HABERMERKEZİ/BURSADABUGÜN
Bursada Bugün TV'de Aysın Komitgan'ın sunumuyla yayımlanan Gün 'Aysın' programının konuğu CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özer Anaç oldu. Babasıyla birlikte CHP'nin içinde olduklarını ifade eden Anaç, atanmasına rağmen sandığı işaret ederken, "Nilüfer gibi güçlü bir örgüte atanmak yakışmaz. İl başkanlığına belirttik ve olağanüstü genel kurulla başkanlığa seçildim" ifadelerini kullandı.
Çizmelerle sokaklardayız
24 Haziran 2018'de gerçekleştirilen genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kendileri için önemli bir tecrübe olduğunu aktaran Özer Anaç, "Sahada karşılığını taze gördüğümüz durumları yeniden programlama şansımız var. CHP bir sokak örgütlenmesidir ve gücünü sokaktan alır. Her mahalleden minimum 5 kişilik bir seçim komisyonu istedik. Martın sonu bahar olacak. Bu saatten sonra kar yağışına rağmen sokaklara çıkacağız. Bizi artık çizmelerimizi giyip sokaklarda göreceğiz" dedi.
Bursa Büyükşehir Halkevi
Osmangazi ve Yıldırım'da başkan yardımcılarının tanınmadığını ifade eden Özer Anaç, "Nilüfer'de bu böyle değil. Artık diğer ilçelerde de çıtanın yukarı çıkmasını istiyoruz ve CHP belediyeciliğiyle kendilerinin de tanışmasını istiyoruz. Hikâyemiz 3 barakadan başladı. 1 Nisan sabahında öngörümüz Bursa Büyükşehir'in de halkevi olmasıdır. 28 Ekim'den itibaren sahaya inmiş vaziyetteyiz"  dedi.

İttifakta sorun yok
İYİ Parti ile geliştirilen ittifak konusunu da değerlendiren Anaç, "Büyükşehir belediye başkanı adayımızın stratejisi doğrultusunda hareket edilmeli. Nilüfer olarak yorum yapmak centilmenlik dışı olur. Bu noktada Mustafa Bozbey, Hüseyin Akkuş ile İYİ Parti İl Başkanı'nın ortak bir akıl çıkaracaklarını düşürüyoruz. Nilüfer açısından ittifak konusunda bir sıkıntı yaşanmaz" diye konuştu. Başkan Anaç, parti anlamında kadına özel önem verdiklerini ve başkan adaylığı konusunda da 3 ilçeyi kendilerine teslim ettiklerini söyledi.
20 yıl sonra ilk kez
Sorumluluğunun farkında olduğunu belirten Başkan Anaç, "Mustafa Bozbey'i büyükşehir belediye başkanı yapmak zorundayız. Nilüfer'de oylarımızı nasıl artırırız diye plan yapıyoruz. 20 yıl sonra ilk defa Mustafa Bozbey'siz Nilüfer'de seçime giriyoruz. Yerine aday olan Turgay Erdem hepimizin ağabeyiydi, umarım 31 Mart'tan sonra da hepimizin belediye başkanı olacak" diye konuştu.
Adaylara eğilim yoklaması
Belediye meclis üyeliği için yoğun bir talep olduğunu vurgulayan Özer Anaç, "Adam adaylığı için önümüzdeki pazar günü eğilim yoklaması yapılacak. Kimi istediğine yine örgüt karar verecek. Belediye başkan adaylarımız da bu fikirde olduğu için elimiz son derece rahat" açıklamasında bulundu.




 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.16 09:43 - Son Güncellenme: 2019.01.16 10:03 - HABER MERKEZİ
A