Nasrallah: ABD ve müttefikleri Suriye'de hedeflerine ulaşamadı

Nasrallah: ABD ve müttefikleri Suriye'de hedeflerine ulaşamadı

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, ABD ve müttefikleri İngiltere ve Fransa'nın, çatışmalarla dolu Suriye'ye yönelik son füze saldırılarında hiçbir hedefe ulaşamadıklarını söyledi. 

2018.04.16 13:36 - Son Güncellenme: 2018.04.16 13:36 - Dünya
A
Nasrallah: ABD ve müttefikleri Suriye'de hedeflerine ulaşamadı

Hasan Nasrallah, Beyrut'ta dün katıldığı televizyon programında, Suriye'ye yapılan saldırıların Suriye ulusunun ve hükümet güçlerinin iradesini kırmak anlamına geldiğini, fakat bunun yerine onların direncini ve kararlılıklarını artırdığını belirtti. Nasrallah, "ABD ve müttefikleri Suriye'de hedeflerine ulaşamadı. Bu saldırı silahlı grupların moralini yükseltmeyi amaçlıyorsa, aslında onları hayal kırıklığına uğrattı" diye konuştu.

NASRALLAH'A GÖRE 'KİMYASAL SALDIRI' YALANMIŞ 

Nasrallah, "Amerikan askerleri, Suriye'deki herhangi bir kara harekatının kolay bir görev olmayacağının farkındadır ve bu yüzden bundan kaçınıyorlar" dedi. Nasrallah, ABD, İngiltere ve Fransa'nın, Suriye'ye karşı füze saldırıları başlatmakta acele ettiklerini, çünkü başkent Şam'ın 10 kilometre kuzeydoğusundaki Duma kentine kimyasal saldırı gerçekleştirildiği iddialarının asılsız olduğunu savundu. Nasrallah, "Uluslararası kimyasal silah uzmanlarının iddia edilen siteye ulaşmasından önce senaryoyu bitirmek istediler" diye konuştu. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.04.16 13:36 - Son Güncellenme: 2018.04.16 13:36 - Aysın Komitgan
A