NASA'dan Perseid Meteor Yağmuru açıklaması

NASA'dan Perseid Meteor Yağmuru açıklaması

Perseid Meteor Yağmuru'nun son yüzyılın en parlağı olacağı iddiasına NASA'dan yanıt geldi.

2017.08.10 16:18 - Son Güncellenme: 2017.08.10 16:18 - Dünya
A
NASA'dan Perseid Meteor Yağmuru açıklaması

Son dönemde gündemden düşmeyen Perseid Meteor Yağmuru'nun son yüzyılın en parlağı olacağı ve bir dahakinin 96 yıl sonra izlenebileceği iddiasına NASA'dan yanıt geçikmedi. 

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Marshall Uzay Uçuşu Merkezi içerisindeki Meteor İnceleme Ofisinin direktörü olan Bill Cook, bu iddiaları yalanladı. 

Söz konusu iddianın gerçek olması için meteor yağmurunun saatte bin meteorun düştüğü fırtına seviyesine ulaşması gerektiğinin altını çizen Cook, bu yılki meteor yağmurunda bu sayının 100'ü geçmeyeceğini belirtti.

Perseid meteor yağmuru şölenini kaçırmak istemeyenler iki gece uykusuz kalacak. Zira önümüzdeki günlerde gökyüzü meraklılarını görsel bir şölen bekliyor. Peki Perseid Meteor Yağmuru ne zaman gerçekleşecek? Perseid Meteor Yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi? Perseid Meteor Yağmuru nedir? İşte Perseid Meteor Yağmuru hakkında bilmeniz gereken her şey...

Meteor yağmuru şölenini kaçırmak istemeyenler iki gece uykusuz kalacak zira gökyüzü meraklılarını görsel bir şölen bekliyor.

Perseid Meteor Yağmuru 12-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek.

Hava koşullarının uygun olduğu, şehre uzak noktalardan ve ışıksız bölgelerde, Perseid Meteor Yağmuru güçlükle de olsa izlenebilecek.

Zira dolunay öncesi 'şişkin Ay'ın gökyüzünü aydınlatması nedeniyle meteor yağmuru, nerede olursanız olun güçlükle gözlemlenebilecek.

PERSEİD METEOR YAĞMURU NEDİR?

Dünya'nın Swift-Tuttle Kuyrukluyıldızı'nın arkasında bıraktığı malzemenin oluşturduğu buluta giriyor olması, "yıllık" olarak gözlemlediğimiz Perseid meteor yağmurunun da başlangıcına işaret ediyor.

1992 yılından beri görülen Perseid meteor yağmurları, Perseid meteor yağmurları, Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından arda kalan kalıntılardan oluşuyor.

Taşların atmosferde iz bırakarak kül olması halk arasında "yıldız kayması" ifadesiyle de anılıyor.

Perseus Takımyıldızı bölgesinde gözlemlendiğinden dolayı meteor yağmuru Perseid adını taşıyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.08.10 16:18 - Son Güncellenme: 2017.08.10 16:18 - Gülcan Tekin
A