Mustafa Dündar'dan çarpıcı açıklamalar: "Bursalıların güvenine layık olmak için çalışıyoruz"

Mustafa Dündar'dan çarpıcı açıklamalar: "Bursalıların güvenine layık olmak için çalışıyoruz"

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptıkları proje ve hizmetleri vatandaşlardan aldıkları güvene layık olmak için yaptıklarını söyledi. Dündar, tarihi doku ve kentsel dönüşümle ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

2018.09.11 11:49 - Son Güncellenme: 2018.09.11 12:28 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Mustafa Dündar'dan çarpıcı açıklamalar: "Bursalıların güvenine layık olmak için çalışıyoruz"
09:37 Mustafa Dündar'dan çarpıcı açıklamalar: "Bursalıların güvenine layık olmak için çalışıyoruz"

İLGİLİ VİDEO

Mustafa Dündar'dan çarpıcı açıklamalar: "Bursalıların güvenine layık olmak için çalışıyoruz"

SEFA BALABAN/BURSADABUGUN.COM

Mehmet Ali Ekmekçi ile Gündemde Bugün programına konuk olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Osmangazi Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgi veren Başkan Dündar, "Biz 2009'da göreve geldiğimizde muhabbet arasında konu gündeme geldi. 2010 yılında da bununla ilgili çalışmaya karar verdik. Bundan sonra da proje, yer süreçleri ve sanatsal çalışmalar sonucunda da artık bitirdik ve açtık. Şuan tanıtım ziyaretleri yapıyoruz. Gerek burada Sivik Toplum Kuruluşları, çalışanlarımız, Partilerimiz ve basın mensuplarıyla gezerek, burayı ilk önce onların görmesini isteyerek önerilerini alıyoruz. Çok özel bir şey çıktı ortaya. Bunlar fazla uygulaması olmayan çalışmalar. Bir defa bina olarak bir mimari ve mühendislik harikası. 42 metre çapında bir kubbe var. Türkiye'de bu büyüklükte bir cami kubbesi yok. Bizler burada bunu yaptık. Mühendislik olarak bunun uygulaması zor çünkü; altında direk yok. Biz bunu bu şekilde uyguladık burada. Bununla birlikte kubbe 19 metre yükseklikte. Dışarıdan baktığımızda da kubbe çok sivri değil, bastırılmış şekilde. Bu da resimlerin montajı açısından önem arz ediyor. Buraya girdiğinizde bir algı meselesi var. 12 saniyelik bir adaptasyon süreci yaşanıyor. Bu da zaten bu işin püf noktası. 3 boyutlu ürünler ile birlikte arkadaki resim özellikli yapılmış. Derinlik görüyorsunuz. Kuşların uçtuğunu görüyorsunuz. Canlı olarak onu hissediyorsunuz. Yürüdüğünüz zaman da o hareketi hissediyorsunuz. Misafir buraya girdiği zaman bunu hissetmiş olacak. Bunu burada yaşayacak. Bina olarak bir kültür merkezi formunda. Dışarıda başka tablolar var. Eski dönemleri anlatan değişik olaylar var. Bu şekilde biz Bursamıza yeni bir eser kazandırdık. Bundan sonraki süreçte Bursamızın yeniden gündeme gelmesine, sektörün tekrar hareketlenmesine, Bursa'daki turizm lokasyonlarının yeniden planlanıp ona göre bir sürece girecek. Bursa kazanacak" dedi.

 

TARİHİN DOKUSU OSMANGAZİ'DE YAŞANIYOR

"Her yapılan çalışma daha iyisine insanı sevk ediyor" diyen Başkan Dündar, "Bu hem yapanlar adına hem de şehirde yaşayanlar adına bir nevi ufuk açıyor. Bir yere güzel bir şey yapılında ikinci yapılacak eser onunla yarışmak zorunda kalıyor. Tarihi Kentler Birliği Bursa'da kuruldu. O günden bu güne özellikle Osmangazi Belediyesi bu yolda öne çıktı. Tarihi eserleri ortaya çıkaran belediye Osmangazi Belediyesi'dir. Tarihi eser resterasyonu bizim tıpkı fen işleri, temizlik işleri gibi rutin işimiz haline geldi. Bizim şu anda 11 tane tarihi eser resterasyon çalışmamız var. Bununla birlikte onlar ayağa kalktıkça  farklı şeyler ortaya çıkıyor. Bu eser şimdi Bursa'yı farklı bir noktaya getiriyor. Bundan sonra da belki başka şeyler de çıkacaktır ortaya. Birbirini tamamlayacak çalışmalar olacak" ifadelerini kullandı.

"SOĞANLI KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ CUMHURBAŞKANIMIZIN İSTEDİĞİ GİBİ UYGULANDI"

Kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalara da değinen Başkan Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Buraya girip de bir heyecan duymayan, o heyecanı istemeyerek de olsa dışarıya yansıtmayan insan yok. Bu güzelliği insan burada özgürce yaşayacak. Bu yapılan çalışmayı tebrik etsin. Burada kişisel düşünce ortaya atılmasın. Bizim Osmangazi Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar güzel çalışmalar. Bakanımız da geldi bunu gördü. Çok keyif aldı Bursa'dan.  Kentsel dönüşüm de rutin çalışmalarda. Gelişim bölgeleri olarak Hamitler, Güneştepe, Yunuseli bölgesinde yeni bir şehir doğdu. 140 bin kişilik bir şehir inşaa ettik. Biz 2009'dan bu güne 34 bin daireye oturma izni verdik. Şimdi Demirtaş bölgesinde hızlı bir gelişim var. Yine Panayır bölgesinde hareketi görüyoruz. Bunlar ortaya çıktıkça plansız yerleşmenin önü kesiliyor. Tarihi doku ile birlikte bütünleştiğinde bir güzellik ortaya çıkıyor. Soğanlı kentsel dönüşümü; Cumhurbaşkanımızın istediği zemin artı 5 kat'ın uygulandığı tek yer. Biz yerel seçim öncesi bize artı değer katması için çalışmayı değil de, biz yerel seçimde almış olduğumuz güvene layık olmak için yapıyoruz bu çalışmaları"

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.11 11:49 - Son Güncellenme: 2018.09.11 12:28 - HABER MERKEZİ
A