Mustafa Cengiz'in yetki talebine ret

Mustafa Cengiz'in yetki talebine ret

Galatasaray Olağanüstü Genel Kurulu'nda Mustafa Cengiz'in yetki talebi reddedildi.

2018.09.30 00:27 - Son Güncellenme: 2018.09.30 00:29 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Mustafa Cengiz'in yetki talebine ret

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurulda, gündemin en  önemli maddelerinden biri oylandı. Dördüncü madde olan ve 10 fıkradan oluşan  yetki taleplerinden 3'ü reddedildi.

Yönetim kurulu adına kritik öneme sahip Galatasaray Adası, Mecidiyeköy'deki arsa ve Beyoğlu'ndaki bina üzerinde istenen yetkiler alınamadı.

Oylama sonucunda alınan kararlar şöyle:

Galatasaray Spor Kulübü Derneğinin ve bağlı iştiraklerinin her türlü  kredi, borç ve teminatlarının yeniden yapılandırılması, yeni yapılacak olan kredi  sözleşmeler için menkul veya gayrimenkullerin değerlendirilmesi konusunda  yönetime yetki verildi.

Yeni bir gayrimenkul, ayni hakkın veya gayrimenkullerin, ayni hakların  derneğin mal varlığına kazandırılması, yeni tesisler oluşturulması, hazine veya  belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapıların satın alınmasının  değerlendirilmesi konusunda yönetim istediği yetkiyi aldı.

Derneğin tasarrufu altında veya mülkiyetinde bulunan taşınmaz ve  tesislerin kısmen veya tamamen kiraya verilmesi, tahsisi, bu taşınmazlarla ilgili  işletme ve ortaklık sözleşmesi yapılması hususlarında yönetim kuruluna yetki  tanındı.

Yönetim kurulunun kulübün Mecidiyeköy arsasını farklı yöntemlerle  değerlendirilmesi için istediği yetki, üyelerin oylamasına sunuldu. Uzun süren  sayımdan sonra salon ikiye ayrıldı. Oylama sonucunda yönetimin yetki talebi  reddedildi.

Beyoğlu'nda Hasnun Galip Sokak'ta bulunan binanın farklı yöntemlerle  değerlendirilmesi konusu yönetim kurulunun yetki talebi kabul edilmedi.

Kemerburgaz'da yapılması planlanan yeni kamp tesisiyle ilgili farklı  işlemlerin yapılabilmesi konusunda yönetime yetki verildi.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ne yapılması planlanan spor salonu ile  ilgili farklı işlemler için yönetim kurulunun yetki talebi olumlu sonuçlandı.  

Mustafa Cengiz'in seçim vaatlerinden olan kurulması planlanan  Teknokent ile ilgili konularda işlem yapılabilmesi için yönetim kuruluna yetki  verildi.

Galatasaray Adası ile ilgili işlemlerin yapılması ve adanın farklı  yöntemlerle değerlendirilmesiyle ilgili yönetim kurulunun yetki talebi kabul  edilmedi.

Kulüp başkanı Mustafa Cengiz, adanın ayni sermaye olarak  kullanmayacağına, ipotek olarak vermeyeceğine, 3. kişilere kiraya verilmeyeceğine  ve satılmayacağına dair genel kurula yazılı taahhütte bulunmuştu.

Riva'daki arazide bulunan okul alanının kulüpten devriyle ilgili  istenen yetki alındı.  

Genel kurulda gerginlik

Olağanüstü genel kurulda 4. maddenin oylanmasında gerginlik yaşandı.

Maddenin 4. fıkrasında oy sayımı sonunda yönetim kurulunun talebi  reddedildi. Bunun üzerine olumsuz oy veren üyeler, ilk 3 fıkranın da sayım sonucu  belirlenmesini istedi.

Bu sırada Metin Ünlü'nün kürsüye çıkmasına olumlu oy verenler tepki  gösterdi. Divan başkanı Metin Aslan, Ünlü'ye söz verdi. Ünlü'nün ilk 3 fıkranın  kararının değişmeyeceğini söylediği konuşmasının ardından ortam yumuşarken,  oylamaya 5. fıkra ile devam edildi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.09.30 00:27 - Son Güncellenme: 2018.09.30 00:29 - HABER MERKEZİ
A