Müslüm Gürses'in babasının annesini öldürdüğü olayın belgeleri ortaya çıktı

Müslüm Gürses'in babasının annesini öldürdüğü olayın belgeleri ortaya çıktı

Gişede henüz bir ay dolmadan 4.3 milyon kişi tarafından izlenen 'Müslüm' filminde, usta sanatçı Müslüm Gürses'in babası Mehmet Akbaş'ın kızı ve eşini öldürdüğü şeklindeki senaryonun gerçek olmadığı ortaya çıktı. 29 Mayıs 1969'da Adana'da meydana gelen olayda; Mehmet Akbaş'ın, boşandığı Emine Demirdöver'i oğlu Ahmet'i kendisine vermediği gerekçesiyle bıçaklayarak öldürdüğü, bu suçtan 20 yıl hapis cezası aldığı mahkeme kayıtlarına geçti.

2018.11.21 14:47 - Son Güncellenme: 2018.11.21 14:56 - Magazin
A
Müslüm Gürses'in babasının annesini öldürdüğü olayın belgeleri ortaya çıktı

Arabesk müziğinin efsane ismi Müslüm Gürses'in hayatını anlatan 'Müslüm' filminin kurgusu tartışmaya neden oldu. Gişe rekorları kıran filmde Müslüm Gürses'in babası Mehmet Akbaş'ın, Adana'da eşi Emine'yi evinde bıçaklayarak, kundaktaki kızı Ezo'yu da kundağıyla birlikte duvara vurarak öldürdüğü yönündeki kurgunun gerçek olmadığı mahkeme kayıtlarıyla ortaya çıktı.

Tutanaklara göre; 29 Mayıs 1969'da Mehmet Akbaş, Hatay'ın İskenderun ilçesine göç hazırlığı yaptığı sırada çok özlediği çocuklarını görmek için eski eşinin oturduğu eve gitti. Bu sırada yolda karşılaştığı, iki çocuğundan küçüğü olan 8 yaşındaki Ahmet'i sevmek istedi, ardından yanında götürmek için ikna etmeye çalıştı. Ancak küçük çocuk, annesi ile kalmak istediğini söyleyerek ağlamaya başladı. Mehmet Akbaş, oğlunu ikna etmek isterken boşandığı Emine Demirdöver gecelikle sokağa çıkıp, Ahmet'i eve götürmek istedi. Bu sırada Akbaş, üzerinde taşıdığı bıçağı çekip Emine Demirdöver'i çok sayıda bıçak darbesiyle yaraladı. Hastaneye götürülen Demirdöver kurtarılamadı.

"ÇOK AĞIR KÜFÜR ETTİ"

Mahkeme kayıtlarında, 'Müslüm' filmindeki senaryoda yer alan kundağındaki kızı Ezo'yu duvara vurarak öldürdüğü yönündeki iddialardan söz edilmedi. Hatta, Mehmet Akbaş'ın sadece iki çocuğu olduğu kayıtlara geçti. Sanık Mehmet Akbaş, savunmasında "Yolda karşılaştığım Ahmet'e sarılıp kucağıma aldım. Onu yanımda götürmek istedim. Oğlum gelmek istemedi, ağladı, bu sırada annesi elinde kalınca bir sopayla gelip bana saldırdı, çok ağır küfürler etti. O sırada seyyar kebapçıda gördüğüm bıçağı aldım. Ondan sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

KÜFÜR ETMEMİŞ

Görgü tanıkları, Emine Demirdöver'in Mehmet Akbaş'ın yanına gelip, ağlayan oğlunu alıp götürmek istediğini, bu sırada sanığın bıçağı çekip kadını sırtından bıçakladığını iddia etti. Tanık olarak dinlenen Ahmet Akbaş, ağabeyine jilet almak için gittiği bakkaldan dönerken karşılaştığı babasının kendisini götürmek istediğini, kendisinin ise bunu istemediğini söyledi. Ahmet Akbaş, bu sırada gelen annesinin kendisini alıp götürürken babasının onu bıçakladığını, ancak iddia edildiği gibi annesi ile babası arasında herhangi bir tartışma yaşanmadığını anlattı.

20 YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, Mehmet Akbaş'ın, öldürdüğü Emine Demirdöver'in kendine sopayla vurduğu, ağır küfürler ettiği yönündeki iddiasını tanık beyanlarına göre inandırıcı bulmayınca, Akbaş'ı 24 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Akbaş'ı cezasını pişmanlık duyması ve mahkemedeki hal ve tavırları nedeniyle 20 yıla indirdi.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2018.11.21 14:47 - Son Güncellenme: 2018.11.21 14:56 - Ali Yaşar
A