Musk'ın şirketinden açıklama: Gerekirse silah üretiriz

Musk'ın şirketinden açıklama: Gerekirse silah üretiriz

Elon Musk'a ait olan SpaceX şirketinin bir yetkilisi Pentagon ile aralarının iyi olduğunu ve gerektiği takdirde silah üretebileceklerini açıkladı.

2018.09.20 09:11 - Son Güncellenme: 2018.09.20 09:12 - Teknoloji
A
Musk'ın şirketinden açıklama: Gerekirse silah üretiriz

Ünlü teknoloji girişimcisi Elon Musk'ın şirketi SpaceX'in başkanı Gwynne Shotwell, şirketin gerekli olması durumunda silah üretecebileceğini söyledi.

ABD basınında yer alan haberlere göre, askeri yetkililer ve savunma sanayisi şirketlerinde isimlerle bir toplantı yapan Shotwell, şirketin silah üretip üretmeyeceği yönündeki soruya, "Eğer bu ülkenin savunması içinse, evet, yapacağımızı düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'la sıkı ilişkileri olduğu bilinen SpaceX, Ay'da ve Mars'ta koloni kurmayı planlıyor.

Şirketin kullandığı roket fırlatma teknolojisinin Pentagon'un ilgisini çektiği biliniyor. Geçtiğimiz Şubat ayında Falcon Heavy roketini fırlatan SpaceX, sonrasında Pentagon'la yörüngeye uydu gönderilmesi için 130 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamıştı.

Öte yandan ABD'nin son dönemde uzaya yönelik yatırımlarını da arttırması bekleniyor. Zira ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde ABD ordusu bünyesinde bağımsız 'Uzay Kuvvetleri'nin kurulması talimatını vermişti.

 

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.09.20 09:11 - Son Güncellenme: 2018.09.20 09:12 - Kübra Coşar-pasif
A