MÜSİAD Bursa Şubesi'nden ABD'ye Kudüs tepkisi

MÜSİAD Bursa Şubesi'nden ABD'ye Kudüs tepkisi

MÜSİAD Bursa Şubesi, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterdi. 

2017.12.07 18:20 - Son Güncellenme: 2017.12.07 18:20 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
MÜSİAD Bursa Şubesi'nden ABD'ye Kudüs tepkisi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses Kudüs'ün Osmanlı himayesinden çıktığı günden itibaren Batı'nın politik manevralarına sahne olduğunu belirtti.

"Bu manevraların sonuncusu, ABD eliyle Kudüs'ün 'İsrail'in başkenti' ilan edilmesi olarak karşımıza çıkmaktadır." diyen Gürses, işgalin 100. yılına denk gelen bu hamlenin, Ortadoğu'nun kaderi olarak sunulduğunu savundu.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Gürses, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Filistinli kardeşlerimiz bugün, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, insanlık dışı muamelelere maruz kalırken İsrail'e böyle bir koz verilmesinin hiçbir hukuki, insani ve vicdani açıklaması olamaz. BM kararlarına baktığımızda, 1947'den bu yana, Kudüs'ün İsrail tarafından işgal ve ilhak edilmesi kabul edilmemiştir. Uluslararası hukukun dahi hiçe sayıldığı Filistin meselesinde tarafını ortaya koyan ABD, tarihi boyunca İsrail'in emellerinden biri olan bu hamleyi gerçekleştirerek, insanlığa ve barış umuduna ağır bir darbe indirmiştir. Filistin meselesi, yalnızca Müslümanları ilgilendiren bir konu değil, insanlık tarihine kara leke olarak yerleşen bir zulümdür. Barış içinde ve bir arada yaşamayı savunan tüm ülkelerin, bunu söylemden öteye taşımalarının tam vaktidir. Kudüs'ün işgaline, tüm dünyanın tepki vermesi gerektiğini savunuyoruz."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.12.07 18:20 - Son Güncellenme: 2017.12.07 18:20 - HABER MERKEZİ
A