MÜSİAD Bursa Şubesi, Kanada Büyükelçisini ağırladı

MÜSİAD Bursa Şubesi, Kanada Büyükelçisini ağırladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter'ı misafir etti. Görüşmede, Türkiye ile Kanada arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler ele alındı.

2018.07.26 15:18 - Son Güncellenme: 2018.07.26 15:19 - Bursa Bölge
A
MÜSİAD Bursa Şubesi, Kanada Büyükelçisini ağırladı

MÜSİAD Bursa Şubesi Dernek Merkezinde gerçekleşen ziyarette, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Cooter, misafirperverlikleri için Mustafa Gürses ve yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini sundu.

MÜSİAD'ın, ülke çapında 86 şubesiyle, Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirten Gürses, amaçlarının üyelerini üretimde, istihdamda ve ihracatta bir adım daha ileriye taşımak olduğunu söyledi.

"TİCARET RUH OLMADAN OLMAZ"

Türkiye'nin, cumhuriyet ve demokrasi değerleri üzerinde yükseldiğinin altını çizen Gürses, "Biz büyük bir imparatorluğun varisiyiz. Türkiye Cumhuriyeti, geçmişine sahip çıkan, demokratik ve cumhuriyetçi bir ülke. Halkımız, demokrasiye olan bağlılığını 15 Temmuz 2016 gecesi bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Bunlar, sayın Büyükelçi'nin Türkiye'nin ruhunu anlaması için önemli noktalar. Önce birbirimizi tanımalı ve anlamalıyız, ticaret ruh olmadan olmaz" dedi.

Sadece 148 Bursalı firmanın Kanada ile ticari ilişkileri olduğuna dikkat çeken Gürses, bu rakamların artması gerektiğini belirtti. Gürses, karşılıklı ziyaretlerle ilişkilerin daha iyi bir hal alacağına inandığını sözlerine ekledi.

"AYNI TAKIMDAYIZ"

Kanada ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 75. yılında olduğunu söyleyen Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, bugüne kadar iki ülke arasında siyasi ve diplomatik herhangi bir sorunun olmadığının altını çizdi. Cooter, "Kanada olarak Müslümanlara açık, Türkleri seven bir ülkeyiz. Aramızda herhangi bir sorun bulunmuyor. Kanada ve Türkiye üniversiteleri, beraber çalışmalar yürütüyor. Bunlar, iki ülke ilişkileri için çok değerli şeyler" diye konuştu.

Büyükelçi Cooter, iki ülkenin işadamlarının birbirlerini çok iyi tanımadığını sözlerine ekleyerek, şöyle konuştu: "Gerek Kanadalı işadamları, gerekse Türk işadamları iki ülkeyi tanımıyor ve yatırım imkanlarını bilmiyor. Bursa'yı baz aldığımızda, otomobil, otomotiv ve savunma sanayileri, Kanadaki iş alanlarıyla çok örtüşüyor. Kanada ve Türkiye'nin benzer çıkarlara sahip, aynı takımda olan iki ülke olduğunu düşünüyorum. Bunun için iki ülkenin işadamlarını ve ülkeleri birbirine tanıtmalı, ticari ilişkilerimizi yukarı taşımalıyız."

Ziyaretin sonunda MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses ve Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter birbirlerine, kendi ülkelerinin kültürlerini yansıtan hediyeler verdiler.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.07.26 15:18 - Son Güncellenme: 2018.07.26 15:19 - Gülcan Tekin
A