Mucizevi besin! Düzenli tüketirseniz...

Mucizevi besin! Düzenli tüketirseniz...

Sağlıklı yaşamın değişmez besinlerinden olan bal düzenli tüketildiğinde sadece enerji vermekle kalmıyor hem sporcuların kas yapmasına hem de diyet yapanların zayıflamasına yardımcı oluyor. Bal gurmesi Ahmet Bağran Aksoy balın bu bilinmeyen faydalarını anlattı.

2019.04.12 15:38 - Son Güncellenme: 2019.04.12 15:39 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Mucizevi besin! Düzenli tüketirseniz...

Yaz aylarının yaklaştığı ve spor salonlarının dolduğu şu dönemde metabolizmamızı hızlandırmak, kaslarımızın yorulmadan verimli çalışmasını sağlamak için çok güçlü bir antioksidan ve enerji kaynağı olan ham balı düzenli tüketmenin oldukça önemli olduğunu söyleyen Ahmet Bağran Aksoy, "Her ne kadar egzersiz yapmak kasları geliştirse de egzersiz sürecinde kas inşa edilirken kas liflerinin gerilmesi, aşınması ve yırtılması gibi sorunlar ortaya çıkıyor.

Bu yüzden vücutlarını geliştirmek isteyen kişiler, her zaman kasları iyileştiren besinlere ihtiyaç duyar. Ham bal, vücuda kısa bir sürede etki ederek enerji düzeyini artırır ve egzersiz sürecinde oluşan aşınmaların da önüne geçer" dedi.

Sporcular genellikle balın faydalarından yararlanır çünkü dayanıklılığı artırır ve enerji verir. Bunun yanı sıra bal, kasların geri kazanımı için önemli olan B1, B2, B3, B5 ve C vitaminlerini içerir. Balda bu vitaminler sadece küçük miktarlarda bulunsa da bu yiyeceğin metabolizmayı iyileştirme potansiyeli vardır." diye konuştu.

SPOR YAPANLARIN ENERJİ KAYNAĞI HAM BAL

Pastörizasyon işlemi görmemiş ham bal tüketiminin önemi hakkında bilgiler veren Ahmet Bağran Aksoy, "Ham bal, kas yorgunluklarının ve ağrılarının giderilmesinde faydalı olmakla beraber kas gelişmesinde de çok katkısı vardır.

VÜCUTTAKİ DİRENCİ ARTIRIYOR, YAĞ YAKIMINA YARDIMCI OLUYOR

Ham bal, vücudun günlük ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri tek başına yüzde 40 oranda karşılıyor. Bu sayede vücut direncinizi artırarak vücudun maruz kaldığı deformeleri kısa sürede yeniliyor" açıklamasında bulundu.

Spor yaparken vücudundaki yağı yakmak isteyenlere öneride bulunan bal gurmesi Aksoy, "Spor esnasında, 1 litre suya 1-2 tatlı kaşığı bal ve limon karışımı kan şekerimizin düşmesini engeller, daha çok yağ yakmamıza yardımcı olur ve kas kaybetmemizi büyük ölçüde önler.

Böylece spor sonrası kas kaybına bağlı yorgunluklar ortadan kalkar ve vücut direncinizi artırır" ifadelerini kullandı.

Aksoy ayrıca, "Ham bal çok etkili bir doğal antioksidandır. Onu tüketerek vücudunuzun savunma sistemine ve hücrelerinizin yenilenmesine katkıda bulunmuş olursunuz" tavsiyesinde de bulundu.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2019.04.12 15:38 - Son Güncellenme: 2019.04.12 15:39 - HABER MERKEZİ
A