Mobil kafelerle bir günde 2 bin lira kazanma şansı!

Mobil kafelerle bir günde 2 bin lira kazanma şansı!

AVM, plaza, konser, parti ve spor karşılaşmalarının yapıldığı alanlarda mobil kafe hizmeti vermek son dönemlerin popüler girişimleri arasında. Mobil kafelerle günde 1.5-2 bin TL'ye varan gelirler elde etmek mümkün

2018.10.17 12:11 - Son Güncellenme: 2018.10.17 12:16 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Mobil kafelerle bir günde 2 bin lira kazanma şansı!

Kafe açmak istiyor ancak yeterli bütçeniz olmadığı için vazgeçiyorsanız mobil kafe işletmeciliği tam size göre. Yazın plaj, havuz başı ve konser salonu, kışın AVM önü ve ya benzin istasyonlarında karşımıza çıkan mobil kafeler, son yılların düşük bütçelerle, yüksek getiri sağlayan girişimleri arasında ön plana çıkıyor. İçinde kurabiyeden sandviçe, çaydan kahveye pek çok ürün grubunun satılabildiği mobil kafeler, özellikle insanların yoğun bulunduğu konser, parti, festival ve etkinlik alanlarında ciddi iş hacmi yaratıyor. 

EN AZ 60 BİN TL SERMAYE GEREK 

Bu işi yapmak için 60 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılan prefabrik malzemeden yapılma konsept bir mobil kafe satın alıp içine 15-20 bin liralık iç malzeme koyabilir ve ya 150 bin liradan başlayan franchise bedeline sahip mobil kafe zincirlerin biriyle anlaşabilirsiniz. Avrupa ve Amerika'da çok yaygın olan bu zincirlerin Türkiye'deki sayısı da artıyor. Mobil kafelerinizle yoğun alanları kovalayarak günde 2 bin lira kazanabilirsiniz. 

ARAÇ İÇİN RUHSAT ALINMALI 

Mobil kafe işine adım atabilmeniz için öncelikle bu işi yapacağınız seyyar satış aracınıza ruhsat almanız şart. Gezici satış aracı için öncelikli olarak belli evrakların toplanıp belediyelere teslim edilmesi gerekiyor. 

SAĞLIK RAPORU İSTENİYOR

Mobil kafe işletmek için ayrıca nüfus cüzdanı fotokopisi, sağlık raporu, ikametgah ve üretimin sağlıklı yapıldığına dair belgeler belediyelere ibraz edilmeli. Gezici araçla satış yapacak kişilerin bulaşıcı hastalığının olup olmadığını kanıtlamaları gerekiyor. Gerekli başvurular yapıldıktan sonra belediyelerin gösterdiği alanlarda satış yapabilirsiniz.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2018.10.17 12:11 - Son Güncellenme: 2018.10.17 12:16 - HABER MERKEZİ
A