Mısır'daki tren kazasına taziyeler sunuldu

Mısır'daki tren kazasına taziyeler sunuldu

Irak, Sudan, Almanya, Hollanda, Avrupa Birliği (AB) ve İslami Cihad Hareketi, tren kazası nedeniyle Mısır'a taziyelerini iletti.

2017.08.12 08:55 - Son Güncellenme: 2017.08.12 08:55 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Mısır'daki tren kazasına taziyeler sunuldu

Irak'ın Kahire Büyükelçisi Habib es-Sadr, yaptığı yazılı açıklamada,  kaza haberini alınca duydukları üzüntüyü bildirdi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Sudan Dışişleri  Bakanı İbrahim Gandur'un Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri'yi telefonla arayarak  taziyelerini ilettiği belirtildi. Açıklamada Gandur'un, ülkesinin Mısır'ın  yanında olduğunu ifade ettiği aktarıldı.

Almanya'nın Kahire Büyükelçiliğinin açıklamasında "trajik" tren  kazasından "derin" üzüntü duyulduğu kaydedilerek olayda yaşamını yitirenlerin  yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Hollanda'nın Kahire Büyükelçiliği, Mısır'daki AB heyeti ve İslami  Cihad Hareketi de açıklamalarında, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı,  yaralılara da acil şifalar diledi.

Mısır'da Kahire-İskenderiyye seferini yapan bir trenin,  İskenderiyye-Port Said trenine arkasından çarpması sonucu 49 kişinin öldüğü, 133  kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.08.12 08:55 - Son Güncellenme: 2017.08.12 08:55 - HABER MERKEZİ
A