Milli Takım yine hüsran!

Milli Takım yine hüsran!

Türkiye A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçı kapsamında Arnavutluk ile karşı karşıya geldi. Mücadele 3-2 Arnavutluk üstünlüğü ile son buldu. Mircea Lucescu, genç ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıktı. Savunmada büyük boşluklar veren ay-yıldızlı ekip geleceğe yönelik ümit vermedi. Konuk takımın gollerini Sadiku (2) ve Grezda kaydetti. Takımımızın golleri ise Emre Akbaba ve Cengiz Ünder'den geldi. Dünya Kupası vizesi alamayan Türkiye, Romanya'dan sonra Arnavutluk ile yaptığı hazırlık maçından da yenilgi ile ayrıldı.

2017.11.13 22:25 - Son Güncellenme: 2017.11.13 22:42 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Milli Takım yine hüsran!

Türkiye: 2 - Arnavutluk: 3

Stat: Antalya

Hakemler: Nikolov Kabakov , Martin Veselinov Margaritov , Martin Emilov Venev

Türkiye: Volkan Babacan , Barış Yardımcı (Ozan Tufan dk. 46 ), Serdar Aziz (Uğur Demirok dk. 46 ), Çağlar Söyüncü , Atila Turan (İsmail Köybaşı dk. 46 ), Okay Yokuşlu , Oğuzhan Özyakup , Hakan Çalhanoğlu (Yusuf Yazıcı dk. 75 ), Cengiz Ünder (Enes Ünal dk. 72 ), Kenan Karaman (Emre Akbaba dk. 60 ), Cenk Tosun

Yedekler: Okan Kocuk, Harun Tekin, Selçuk İnan, Deniz Türüç, Yunus Mallı, Erol Alkan

Teknik Direktör: Mircea Lucescu

Arnavutluk: Berisha , Lenjani (Ajeti dk. 57 ), Hysaj , Mavraj , Veseli , Memushaj , Lilaj (Lila dk. 86 ?), Xhaka , Roshi (Kamer dk. 67 ), Grezda (Ajdarevic dk. 81 ), Sadiku (Aliji dk. 67 )

Yedekler: Hoha, Djimsiti, Llullaku, Ahmedi, Ramadani, Balliu

Teknik Direktör: Christian Panucci

Goller: Cengiz Ünder (dk. 47), Emre Akbaba (dk. 61) (Türkiye), Sadiku (dk. 25 ve 39), Grezda (dk. 56) (Arnavutluk)

Kırmızı Kart: Ledian Memushaj (dk. 42) (Arnavutluk)

Sarı Kartlar: Serdar Aziz, Ozan Tufan, Çağlar Söyüncü, Cenk Tosun (Türkiye)

Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

Türkiye Milli Futbol Takımı, 94 yıllık tarihinde geride kalan 554 maç içinde birini hükmen kazandı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015 tarihinde İstanbul'daki 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0'lık skorla tescil etti.

Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014 tarihinde deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Lucescu dönemindeki 6. maç 

A Milli Futbol Takımı, Mircea Lucescu dönemindeki 6. maçına Arnavutluk karşısında çıkacak. Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam idaresinde oynadığı 5 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından 2 Ağustos'ta 2+1 yıllık sözleşme imzalanan Lucescu yönetimindeki milli takım, ilk maçında, FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Ukrayna'ya 2-0 mağlup oldu. Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam ile çıktığı ikinci maçta, Hırvatistan'ı Eskişehir'de 1-0 yenmeyi başarmıştı.

Milli takım, Lucescu yönetimindeki üçüncü karşılaşmasında ise İzlanda'ya Eskişehir'de 3-0 mağlup olarak Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetmişti. Türkiye, Rumen teknik adamla çıktığı dördüncü maçta, deplasmanda Finlandiya ile 2-2 berabere kalmıştı. Ay-yıldızlı ekip, deneyimli teknik adam idaresindeki ilk hazırlık maçında ise Romanya'ya deplasmanda 2-0 yenildi.

Milli takımın 2017 karnesi

Ay-yıldızlı ekip, 2017 yılında yaptığı 6'sı resmi, 3'ü özel 9 maçta, 4 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Türkiye, iki yenilgisini Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda oynadığı son 3 karşılaşmada, Ukrayna ve İzlanda karşısında yaşadı. Milli takım son yenilgisini ise 9 Kasım'da Romanya ile deplasmanda oynadığı hazırlık maçında 2-0'lık sonuçla yaşadı. A Milli Takım, 2017 yılında yaptığı maçlarda 12 kez fileleri havalandırırken, kalesinde ise 11 gol gördü. 

Türkiye ile Arnavutluk 10. randevuda

İki ülke A milli takımları arasında geçmişte yapılan 9 maçta, ay-yıldızlı ekip, 4 galibiyet alırken, 3 maçta ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Türkiye, bu maçlarda 8 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü.

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında bu akşam karşılaşacağı Arnavutluk ile 10. kez karşı karşıya gelecek. Türk Milli Takımı, 94 yıllık tarihinde şimdiye dek Arnavutluk ile 9 maç yaparken, bunlardan 4'ünü kazandı. Rakibine 3 maçta yenilen milliler, 2 kez de eşitliği bozamadı.

Arnavutluk ile şimdiye dek 6 resmi, 3 de özel maç yapan ay-yıldızlı ekip, 5'i Türkiye'de, 4'ü de deplasmanda yaptığı toplam 9 maçta 8 gol atarken, kalesinde ise 11 gol gördü. İki takım arasında son olarak 12 Ekim 2005'te Tiran'da oynanan mücadeleyi Türkiye, Tümer Metin'in golüyle 1-0 kazanarak Dünya Kupası için play-off oynama hakkı elde etmişti. 

Türkiye'de 6. maç 

A Milli Futbol Takımı, Arnavutluk ile Türkiye'de daha önce 5 kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında oynanan bu maçlarda ay-yıldızlı ekip 3 galibiyet alırken, 2 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Bu maçlarda milli takım rakip kaleye 6 gol gönderirken, 7 de gol yedi. Türkiye ve Arnavutluk arasında karşılaşmanın oynanacağı Antalya'da, 21 Ocak 1998'de oynanan müsabakayı konuk ekip 4-1 kazanmıştı.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2017.11.13 22:25 - Son Güncellenme: 2017.11.13 22:42 - HABER MERKEZİ
A