Milli formalar Jamaikalı atletten

Milli formalar Jamaikalı atletten

Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nı 5 madalya ile tamamlayan Türk Milli Takımı sporcularının yarışlarda giydiği formalar, Jamiaka asıllı Türk atlet Jak Ali Harvey tarafından tasarlandı.

2018.08.17 11:46 - Son Güncellenme: 2018.08.17 12:33 - Spor
A
Milli formalar Jamaikalı atletten

Turkcell Süper Lig final kademesi müsabakaları için bulunduğu Bursa'da, açıklamalarda bulunan Jak Ali Harvey, Berlin'deki Avrupa Şampiyonası sırasında milli takım sporcularının giydiği formaların, kendi tasarımı olduğunu aktardı.

Avrupa Şampiyonası'nı 100 metrede bronz, 4x100 metre bayrak takımıyla da gümüş madalya kazanarak tamamlayan Harvey, elde edilen derecelerin yanı sıra, kendi tasarladığı formalarla mücadele etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederken, "İnsanların bizleri gördüklerinde, 'Bu hangi takım?' diye sormamaları gerekiyordu. Ben de insanlar bizi gördüklerinde, 'Evet. Bunlar Türkiye Milli Takımı.' demeleri için, böyle bir forma dizayn ettim." ifadelerini kullandı. Forma tasarımı konusunda kendisine fırsat ve destek verildiği için Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile yöneticilere teşekkür eden Harvey, "Gayet de güzel bir forma oldu. Daha iyi formalar dizayn ettik ve herkes buna bayıldı. Herkesin Avrupa Şampiyonası'nda bu formaları giymekten memnun olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.



EN İYİSİ TÜRKİYE

Jak Ali Harvey, milli takım olarak Berlin'deki şampiyona öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve bunun da karşılığını aldıklarını dile getirdi.
Türkiye Atletizm Federasyonu ve sporcular olarak her geçen gün daha iyiye gittiklerini vurgulayan Harvey, "Gün geçtikçe gelişiyoruz. Avrupa'daki en iyi takımlardan biri olma yolunda başarıyla, yavaş yavaş ilerliyoruz. Tüm rekorları egale ettiğimizde, Avrupa ve dünyadaki tüm ülkeler Türkiye'nin en iyi olacağını bilecekler. Türkiye için yarışmak benim için en güzel hislerden biri." değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.08.17 11:46 - Son Güncellenme: 2018.08.17 12:33 - Burcu Kahraman
A