Milli Eğitim Bakanlığı'ndan izin! Ünlü sunucu öğrencilere yoga öğretecek

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan izin! Ünlü sunucu öğrencilere yoga öğretecek

Türkiye genelindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul,lise öğrencilerine yönelik yoga eğitimi için yapılan müracaatı değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı okullarda bu etkinliğin yapılmasına izin erdi. İkinci dönemde yoga eğitmeni olan ünlü sunucu Ece Vahapoğlu öğrencilere yoga eğitimi verecek.

2019.02.14 08:06 - Son Güncellenme: 2019.02.14 08:13 - Eğitim
A
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan izin! Ünlü sunucu öğrencilere yoga öğretecek

Yoga eğitimi alarak bu konuda uzmanlaşan ünlü sunucu Ece Vahapoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurarak 2018-2019 eğitim öğretim yılında, Türkiye geneli resmi-özel tüm anaokulu,ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik, öğrencilere kendilerinin farkında olmalarını sağlamak, çocuklarda konsantrasyonu artırmak; arkadaşlığı, paylaşmayı ve sosyalliği artırmak, pedogojik oyun anlatımıyla yoga nefes egzersizleri yaptırmak amacıyla ücretsiz "Ece Vahapoğlu ile Çocuk Yogası" etkinliği düzenleme talebinde bulundu.

BAKANLIK KABUL ETTİ

Talebi değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü yoga etkiniliğine izin verdi. Bakanlık Türkiye'deki tüm okullara yazı yollayarak bunu duyurdu. Yazıda etkinliğin;Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitimi'nin genel amaçlarına uygun olarak, yürürlükte olan tüm düzenlemelerde belirtilen hüküm, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde, denetimleri ilgili okul, ilçe/il millî eğitim müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmek üzere, derslerin aksatılmaması, gönüllülük esasına göre yapılmasını istedi. 

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2019.02.14 08:06 - Son Güncellenme: 2019.02.14 08:13 - Kübra Coşar-pasif
A