MHP'yi isyan ettiren atama!

MHP'yi isyan ettiren atama!

MHP'li vekili isyan ettiren atama şöyle gerçekleşti: Ankara AKP il başkanının danışmanı Asri Elbay, önce Gölbaşı Belediyesi'nde sınavsız olarak işe alındı. Ardından SGK'ya daire başkanı olarak atandı. MHP'li Oğuz Tor, bu atamayı Meclis kürsüsünden, "Müslümanlığa ve insanlığa sığmaz" diye kınadı.

2018.05.21 11:50 - Son Güncellenme: 2018.05.21 14:50 - Güncel
A
MHP'yi isyan ettiren atama!

MHP, AKP'li danışmanın 'ataması'na tepki gösterdi. 2015'ten beri AKP Ankara il başkanının danışmanlığını yapan Asri Elbay, önce 'istisnai' kadrodan memur yapıldı. AKP'li Gölbaşı Belediyesi'nde görevlendirilen Elbay, ardından da Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) Daire Başkanı olarak atandı. AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Vahdettin Elbay'ın kardeşinin atamasına, AKP ile cumhur ittifakı yapan MHP'nin Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor'dan tepki geldi.

"İNSANLARIN HAKKI YENDİ"

Atamayı Meclis gündemine de taşıyan Tor, şunları söyledi:

"Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ehliyetli, çalışkan, tecrübeli kişilere şiddetle ihtiyacı vardır. Hal böyleyken 2016 yılında Gölbaşı Belediyesi'ne istisnai kadrodan özel kalem müdürü olarak atanan, bir gün sonrasında da memur yapılan torpilli kişi geçen hafta tecrübe ve teknik bilgi gerektiren SGK'ya maalesef Daire Başkanı olarak atanmıştır. Bu atamayla SGK'da çalışan binlerce kişinin hakkı yenmiştir, moraller dip yapmıştır, heyecanları bir defa daha sıfırlanmıştır. Müslümanlığa ve insanlığa sığmayan bu atamayı, benzer atamaları gerçekleştirenleri kınıyorum. Bu yolun bir yol olmadığını tekraren söylüyorum."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.05.21 11:50 - Son Güncellenme: 2018.05.21 14:50 - Aysın Komitgan
A