MHP Bursa Milletvekili Vahapoğlu, bayramlaşma töreninde konuştu

MHP Bursa Milletvekili Vahapoğlu, bayramlaşma töreninde konuştu

MHP Bursa Teşkilatı bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Törende konuşan Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, "Kültürel bir savaşın hedefiyiz" dedi.

2018.08.22 17:13 - Son Güncellenme: 2018.08.22 17:23 - Bursa Bölge
A
MHP Bursa Milletvekili Vahapoğlu, bayramlaşma töreninde konuştu
07:11 MHP Bursa Milletvekili Vahapoğlu, bayramlaşma töreninde konuştu

İLGİLİ VİDEO

MHP Bursa Milletvekili Vahapoğlu, bayramlaşma töreninde konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Teşkilatı bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Törene MHP Bursa milletvekilleri İsmet Büyükataman, Hidayet Vahapoğlu, il ve ilçe parti başkanları, Ülkü Ocakları başkanları, kadın kolları başkanı ve üyeleri, STK temsilcileri, kanaat önderleri ile çok sayıda partili katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan Milletvekili Vahapoğlu Türkiye üzerinde oynanan oyunlara değinerek dış güçlerin kültürel yozlaşma ile ülkeyi parçalamaya çalıştıklarını belirtti. 

Vahapoğlu, Türkiye toplumunda kültürel bir yozlaşmanın görüldüğüne dikkat çekerek bu durumun dış güçlerinin kontrolünde gerçekleştiğini kaydetti. Vahapoğlu dünyada ülkelerin bu şekilde parçalandığını kaydederek, "Seçimlerde bütün aday arkadaşlarımız, Sayın Genel Başkanım ve bize destek olan arkadaşlarımız kamuoyunu ikaz ettik. Dedik ki bir şeyler geliyor; bunların başında da ekonomik sıkıntılar var. Bunu atlatmak zorundayız, buna atlatmanın yolu birlik ve beraberlik. Şimdi artık dünyada geçmişteki gibi silahlarla, nükleer silahlarla harp edilmiyor. Çünkü dünya iç içe geçmiş durumda. Birlik beraberlik içerisinde olan, milli hedeflerin üzerinde etrafında toparlanabilen milletler, toparlanamayan milletlere karşı her zaman bir operasyonu başlatıp yürütebilecek güce ulaşmışlardır. Çok ciddi bir kültürel savaşın hedefi halindeyiz. Gençlerimiz artık dedelerine benzemiyor hatta babalarına da benzemiyor. Bundan 5-6 yıl önce gazetelere manşet olan kiliseler bugün manşet olmuyor. Çok sayıda gencimiz Hristiyanlaştırıldı. Çok sayıdaki gencimizin ahlak yapısı bozuldu. Töreden edindiği davranışları bozuldu. Artık bize benzemeyen çocuklarımız var sokakta, ailelerin yapılarında sıkıntılar var; boşanmalar arttı, saygı azaldı. Dejenere oluyoruz. Her ne kadar dünyada ekonomik, sanayi, teknoloji ve bilim iç içe geçmiş kabul edilse de yine büyük devletler, küresel senaristler ülkelere karşı operasyon yapma imkanları ellerinde bulunduruyor. Bakın Arap Baharı dediler; 8 milyon insan yerinden edildi, 2 milyon insan hayatını kaybetti. Bunlar Müslüman fakat umurumuzda olmadı çünkü ateş daha bizim façamızı sarmadı" dedi. 

- "Anket şirketleri kafalarına göre gündem tayin edemeyecekler"

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ise partilerinin seçim döneminde çeşitli oyunlara maruz kaldığına değinerek vatandaşın bu oyunlara izin vermediğini ve MHP'ye mecliste teslimiyet hakkı tanıdığını söyledi. Büyükataman verilen sözlerin yerine getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydederek, "Bizi parçalamak istediler başaramadılar, tahrip etmek istediler sonuç alamadılar. Felaket tellallığı yapanlar Türk vicdanında çarptı. Türk milleti, milliyetçi hareketi Türkiye Büyük Millet Meclisinin en kilit partisi yapmış ve denetleme görevini vererek önemli bir sorumluluk yüklemiştir. Türkiye'nin önü açılmış geleceği aydınlanmıştır. Bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isterim ki üç hilal düşmez Ülkücü hareket bitmez" dedi.


Büyükataman, yerel seçimlerin erkene alınması yönündeki tartışmalara da değinerek, şöyle devam etti: 

"Bu seçimlerin erkene alınıp alınmayacağıyla alakalı zaman zaman gündem meşgul ediliyorsa da kanaatimiz odur ki seçimler zamanında yapılacaktır. Bu seçimler zamanında yapılmalıdır. Seçimleri öne almak gibi bir yanlışa düşülmemelidir. Türkiye bir seçimden yeni çıkmıştır, yorgundur. Çözüm bekleyen önemli problemleri söz konusudur. Dolayısıyla siyaset bunlarla meşgul olmalı, Türkiye yeni bir erken seçim havasına asla sokulmamalıdır. Kanaatimiz odur ki seçimler 31 Mart'ta, yani vaktinde yapılacaktır."24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerini anımsatan Büyükataman, "İcazetli, görevli ve provokatör anket şirketleri, seçimlerden yaklaşık 1,5 ay önce başlayan algı operasyonu icra etmeye gayret sarf ederek, MHP'nin oyunu yüzde 3-4 aralığında göstermeye çalıştılar." ifadelerini kullandı. 

Büyükataman, Türk milletinin bunları yutmadığını dile getirerek, "Türkiye düşmanlarının dibinde hırlayan anketçilere prim vermedi. Kimden para aldılarsa onun değirmenine su taşıyan bu sözde araştırma şirketlerine 'dur' demenin vakti geldi. Bu sebeple MHP olarak TBMM'ye bir kanun teklifi verdik, manipülasyon suçuna 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası getirmektedir. Anket şirketleri artık kafalarına göre gündem tayin edemeyecekler." dedi. 

- "Amaç bildik, figüranlar tanıdık"

Son günlerde döviz üzerine çok şiddetli ve fahiş bir oyun oynandığını ifade eden Büyükataman, şunları kaydetti:

"Spekülatörler, ederi ve gideri bir dolar olan namussuzlar, döviz kurunu suni şekilde yükselterek Türkiye üzerinde ambargo koymaya çalışıyorlar. Bu karanlık senaryolar bilindiği üzere hep aynı mahfillerin işi. Peki neden yine döviz spekülasyonu, dolar üzerinden terbiye etme girişimi? Bu soruların cevapları Türkiye'nin 15 Temmuz gecesinden itibaren başlattığı topyekun mücadelenin en önemli ayaklarından biridir. Türkiye batıyla mücadelesinde artık egemenliğinin bir alameti olan kendi parasıyla dış ticaret yapmaktadır. Türk lirasının uluslararası arenada itibarını artırmak üzere atılan bu adımlar aynı zamanda dünyadaki dolarizasyona karşı yapılan mücadelenin de bir parçasıdır. Buna karşılık uluslararası sermaye ve onun jandarmalığına soyunmuş olan Amerika, ekonomik tetikçileri aracılığıyla bir kez daha azgın dişlerini çıkartmıştır. Yeni bir operasyon tezgahlanmaktadır. Amaç bildik, figüranlar tanıdık."

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.22 17:13 - Son Güncellenme: 2018.08.22 17:23 - Ali Yaşar
A