Meyveleri uzun süre taze tutabilirsiniz

Meyveleri uzun süre taze tutabilirsiniz

Meyveler tazeliğini çok çabuk kaybeder... Meyvelerinizi saklarken nelere dikkat etmeli ve hangi hatalardan kaçınmalısınız?

2018.10.05 11:58 - Son Güncellenme: 2018.10.05 11:58 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Meyveleri uzun süre taze tutabilirsiniz

Olgunlaşmış muzu buzdolabında saklamayın

Eğer aldığınız muzlar, olgunlaşmış ise bu meyveyi buzdolabında saklamak sanılanın aksine meyvenin yapısına ciddi zarar veriyor. Çünkü soğuk hava, muzun içerisindeki moleküllerin bozulmasına neden oluyor. Oda sıcaklığında saklamak bu meyvenin daha sağlıklı ve lezzetli kalmasını sağlayacaktır.

Meyvelerinizi ayırın

Her meyvenin kendine has özelliği ve raf ömrü bulunuyor. Bu nedenle meyvelerinizi buzdolabına yerleştirirken aynı bir torba ya da kapta değil ayrı bölümlerde saklayın. Etil gaz üreten meyveler, yanındaki ürünü de bozabiliyor.

Sirkeli suda yıkayabilirsiniz

Kayısı, şeftali, çilek gibi yumuşak kabuklu meyvelerinizi buzdolabında saklamadan önce sirkeli suda yıkamanız, daha uzun süreli raf ömrü elde edilmesini sağlar. Yıkama işleminden sonra meyveleri kurulamaya da dikkat edin. Bu yöntem sayesinde raf ömrü 10 güne kadar uzayacaktır.

Tüketemeyeceksiniz dondurun

Özellikle elma, armut, portakal gibi meyveleri tüketmeyecekseniz ve fazla aldıysanız yıkayıp kuruladıktan sonra dondurabilir ve daha sonra yine taze bir şekilde tüketebilirsiniz.

Delikli torba ya da kap kullanın

Meyvelerinizi saklarken tamamen kapalı ya da örtülü saklama ürünleri kullanmamaya özen gösterin. Hava ile temas etmeyen meyvenin daha çabuk bozulduğunu unutmamak gerekiyor. Bu nedenle file şeklinde torbalar ya da delikli saklama kapları kullanmaya özen gösterin.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2018.10.05 11:58 - Son Güncellenme: 2018.10.05 11:58 - HABER MERKEZİ
A