Mesut Özil'in ismi spor kompleksine verildi

Mesut Özil'in ismi spor kompleksine verildi

Irkçı ve ayrımcı saldırılar nedeniyle Almanya Milli Takımı'nı bırakan Türk asıllı futbolcu Mesut Özil'in ismi, Malatya'nın merkez Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan spor kompleksine verildi.

2018.07.27 18:28 - Son Güncellenme: 2018.07.27 18:29 - Spor
A
Mesut Özil'in ismi spor kompleksine verildi

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, yapımı tamamlandıktan sonra  Yeşilyurt Belediyespor Kulübüne tahsis edilen spor kompleksine Mesut Özil'in  adının verildiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet  Çınar, Mesut Özil'in Alman medyası ve taraftarları tarafından eleştirilmesini  asla kabul etmediklerini belirtti.

Oynadığı futbolun yanı sıra duruşu, kişiliği, nezaketi ve efendiliği  ile futbolseverlerin ve kendilerinin gönlünde önemli bir yere sahip olan Özil'in,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafın ardından ırkçı ve  siyasi baskılarla karşı karşıya kalmasının kabul edilebilecek bir durum  olmadığını vurgulayan Çınar, şunları kaydetti:

"Mesut Özil'in aldığı kararı sonuna kadar haklı görüyoruz ve kendisini  destekliyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak da bizler toplumsal hassasiyetleri ön  planda tutan, insan hayatında olmazsa olmaz kriterlerin yaşatılması için tüm  baskılara rağmen aldığı karardan geri adım atmayan Mesut Özil kardeşimizin adını  Yeşilyurt'ta yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak adına Dilek Mahallesinde  yapımını tamamladığımız spor kompleksine Mesut Özil adını vermeyi  kararlaştırdık."

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.07.27 18:28 - Son Güncellenme: 2018.07.27 18:29 - Büşra Dikilitaş
A