Menemen tartışmasına Kültür ve Turizm Bakanlığı da dahil oldu

Menemen tartışmasına Kültür ve Turizm Bakanlığı da dahil oldu

Gurme Vedat Milor'un Twitter'da yaptığı "Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?" anketiyle başlayan tartışmaya Kültür ve Turizm Bakanlığı da katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kulturportali.gov.tr web sayfasında 2 farklı menemen tarifine de yer verildi

2018.09.05 08:54 - Son Güncellenme: 2018.09.05 08:55 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Menemen tartışmasına Kültür ve Turizm Bakanlığı da dahil oldu

Sosyal medya hesabından bir anket paylaşan Gurme Vedat Milor, "Menemen soğanlı mı olur soğansız mı" diye sormuş ve 437 bin kişinin katıldığı ankette "soğanlı olur" diyenler % 51 ile çağunluğu oluşturan taraf olmuştu. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "kulturportali" adlı web sayfasında 2 farklı menemen tarifine yer verdi. Isparta'nın "Kuru Biberli Menemen" tarifinde soğan bulunurken, Samsun'un Çakallı Menemeni'ne ise soğan konulmadı. 

İŞTE O MENEMENİN MALZEMELERİ VE YAPILIŞI

Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kaynak gösterilerek yapılan Kuru Biberli Menemen tarifinde, bir servis tabağı dolusu kuru sivri biber, 4 adet domates, 3 adet orta boy kuru soğan, 4 çorba kaşığı sıvı yağ, 4 adet yumurta, tuz ve su malzemeleri kullanıldı.

Menemenin yapılışı ise şöyle anlatıldı: "Kuru biberler haşlanarak suyu süzülür. Tavaya yağ eklenerek doğranan soğanlar biraz kavrulduktan sonra biberler eklenir ve kavrulur. Üzerine domates eklenip kavrulmaya devam edilir. Karışım kavrulduktan sonra yumurtalar kırılarak pişirilir ve servis yapılır."

PASTIRMALI MENEMEN 

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yayınından alınan Çakallı Menemeni'nde ise 250 gram tereyağı, 15 gram yeşil biber, 600 gram domates, 10 gram pastırma, 100 gram kaşar peyniri, 8 yumurta kullanıldı. Tarifi şöyle: "Tereyağında biber öldürülür, domates ezerek pişirilir. 10 gram pastırma ve 100 gram kaşar iyice eriyene kadar pişirilir. Yumurtalar isteğe göre pişirilir. Çakallı mevkiinde yer alan lokantalarda sunulan yörenin özel bir lezzetidir."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.09.05 08:54 - Son Güncellenme: 2018.09.05 08:55 - HABER MERKEZİ
A