Memur-Sen İl Temsilcisi Yünkül: 'Bursa'daki teknik üniversite sayısı artmalı'

Memur-Sen İl Temsilcisi Yünkül: 'Bursa'daki teknik üniversite sayısı artmalı'

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Gökhan Yünkül, sanayi ve tarım kenti olan Bursa'daki teknik üniversite sayısının arttırılması gerektiğini söyledi. 

2018.09.26 12:15 - Son Güncellenme: 2018.09.26 12:17 - Bursa Bölge
A
Memur-Sen İl Temsilcisi Yünkül: 'Bursa'daki teknik üniversite sayısı artmalı'

Memur-Sen İl Temsilcisi Gökhan Yünkül, Bursa Teknik Üniversitesine ziyarette bulundu.

Bursa için teknik üniversitelerin önemine değinen Yünkül, "Bursa Teknik Üniversitesi'nin Bursa için öneminin farkındayız. Bu sebeple de üniversitenin eğitim kalitesinin yanında, bölüm sayısının artırılmasını önemsiyoruz. Üniversitemiz Bursa'nın gelişiminin ar-ge'si olmalıdır. Sanayi ve tarım kenti olan Bursa'da üniversitesinin akademik çalışmaları ve girişimcilikte öncü rolüyle dünyadaki sayılı üniversitelerin arasında hak ettiği yeri alacağına inanıyorum. Özellikle üniversitemizin kampüs alanındaki eksiklerin giderilmesi, yeni binaların yapılarak öğrenci ve bölüm sayısının arttırılması için yönetim tarafından yapılan çalışmaları destekliyoruz. Daha önce teknik üniversitemiz için düşünülen Kestel kampüsünde ise Bursa'mıza üçüncü üniversitenin kazandırılarak diğer büyük illerdeki gibi ilimizde de üniversite sayımızın arttırılmasının elzem olduğu kanaatindeyiz. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak bu amaçlara ulaşılmasında elimizden gelen tüm gayreti göstermeye hazır olduğumuzu buradan bir kez daha belirtmek istiyorum" dedi. 

Rektör Prof. Dr. Arif Karademir ise, "Üniversitemizi marka üniversite haline getirmeye çalışıyoruz. Bu noktada Bursa'nın dinamikleri ile sürekli iletişim halinde olacağız. Üniversitemizi yönetişim mantığıyla yönetiyoruz. Sivil toplum örgütlerinin katkılarını önemsiyor, Memur-Sen gibi Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütünün varlığından ve desteklerinden de onur duyuyorum. İkili ilişkilerimizin güçlenerek devam etmesinden ve yarınların Bursa'sını beraber inşa etmekten memnuniyet duyarız" diye konuştu. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.26 12:15 - Son Güncellenme: 2018.09.26 12:17 - Gülcan Tekin
A