MEB 'Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri' açıklandı

MEB 'Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri' açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri açıklaması yaptı ve ilgili dosyayı yayımladı. Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri dosyası Öğretmen Strateji Belgesi kapsamında hazırlandı.

2017.12.07 08:55 - Son Güncellenme: 2017.12.07 08:56 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
MEB 'Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri' açıklandı

Öğretmen Strateji Belgesi 9 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra beraberinde birçok gelişmeyi de getirdi. Öğretmenlere performans değerlendirmesi en büyük tartışma olurken Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri de 6 Aralık 2017 tarihinde yayınlandı.

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ GENEL YETERLİKLERİ

MEB tarafından yapılan açıklamada eğitim alanında yaşanan gelişmelere vurgu yapılırken dünyada ve ülkemizde meydana gelen değişim ve gelişmeler kapsamında 9 Haziran 2017 tarihinde Öğretmen Strateji Belgesi'nin Resmi Gazete´de yayımlandığı belirtildi. Strateji belgesi içerisinde "Öğretmen Yeterlikleri´nin İhtiyaçlar Doğrultusunda Güncellenmesi" eylemi yer aldığı vurgulanırken bu kapsamda da "Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri"nin güncellendiği açıklandı. Güncellenen Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri 01/12/2017 tarih ve 20525423 sayılı Bakanlık Oluru ile yürürlüğe girmiştir denildi.

Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri

Türkiye'de öğretmenlik mesleğine ilişkin yeterlik belirleme süreci, öğretmenlik mesleği genel yeterliklerinin kullanım alanları, öğretmen yetiştirmeye yönelik programların düzenlenmesi, öğretmen istihdamı, adaylık ve yetiştirme süreçleri, öğretmenin öz değerlendirme yapması, öğretmen performans değerlendirme, kariyer gelişimi ve ödüllendirme, hizmetiçi eğitim programları, öğretmenlik mesleği genel yeterlikleri göstergeleri ve diğer hususlar bu dosyada oluşturulmuştur.

Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri dosyası 

ogretmenlericin.com olarak tüm öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının bu belgeyi (Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikler) ayrıntılı bir şekilde okumalarını öneriyoruz.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2017.12.07 08:55 - Son Güncellenme: 2017.12.07 08:56 - HABER MERKEZİ
A