MEB: Bütçedeki düzenlemeler hizmeti aksatmayacak

MEB: Bütçedeki düzenlemeler hizmeti aksatmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB), bakanlık bütçesinde yapılan düzenlemelerin öğrencilere sunulan hizmette ve hizmetin kalitesinde aksamaya neden olmayacağı bildirildi.

2018.08.27 09:22 - Son Güncellenme: 2018.08.27 09:22 - Eğitim
A
MEB: Bütçedeki düzenlemeler hizmeti aksatmayacak

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kamuda tasarruf ve israfı önleme tedbirleri çerçevesinde gerekli çalışmaların başlatıldığı belirtilerek, "İlgili planlamalar, öğrenci ve öğretmenlerimize yansıtılmayacak, eğitim ve öğretim, kalitesinden taviz verilmeksizin büyük bir titizlik ve hassasiyetle hayata geçirilecektir" ifadeleri kullanıldı. 

Mağduriyet yok

Planlamaların öğrenciler üzerinde mağduriyet yaratmayacağı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu düzenlemeler, bütçeye konulan tahmini ödeneklerin yıl sonu gerçekleşme durumu dikkate alınarak yapılmaktadır. Özetle, öğrencilerimize sağlanan burs desteği hiçbir aksama olmadan devam edecektir. Yatılı öğrencilerimizin ailelerine verilen pansiyon hizmetleri, ödeme desteğinden hiçbir kesinti olmayacaktır. Özel okul desteği bu eğitim ve öğretim yılında da devam edecektir. Yıl sonuna kadar hiçbir okul inşaatı durdurulmadan yapımına devam edilecektir. Bütçemizde yapılan düzenlemeler, Bakanlığımızın öğrencilerimize sunduğu hizmette ve hizmetin kalitesinde aksamaya neden olmayacaktır."

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2018.08.27 09:22 - Son Güncellenme: 2018.08.27 09:22 - Gülcan Tekin
A