Macron'dan Trump'a 'Kudüs' uyarısı

Macron'dan Trump'a 'Kudüs' uyarısı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Donald Trump'a, ABD'nin tek taraflı şekilde Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ihtimallerinden endişe duyduğunu söyledi.

2017.12.05 11:22 - Son Güncellenme: 2017.12.05 11:23 - Dünya
A
Macron'dan Trump'a 'Kudüs' uyarısı

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada 2 liderin gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Filistin meselesini ele aldığı ve Macron'un Trump'a, Kudüs'ün statüsünün, İsrail-Filistin arasındaki barış görüşmeleri çerçevesinde belirlenmesi gerektiğini hatırlattığı kaydedildi. Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Macron, Başkan Trump'a, ABD'nin tek taraflı şekilde, Kudüs'ü, İsrail'in başkenti olarak tanıma ihtimalinden duyduğu endişeyi dile getirdi" denildi.

Bazı kaynaklar Trump'ın konuya ilişkin Çarşamba günü bir açıklama yapacağını iddia etmişti. Trump'ın Kudüs'ü İsrail başkenti olarak kabul etme girişimi, daha önce Filistin tarafından kınanmış ve Arap coğrafyasında da tepkiye neden olmuştu.

Öte yandan, Trump'ın damadı ve Orta Doğu Barış Elçisi Jared Kushner, kayınpederinin konuya ilişkin kararını henüz vermediğini söylemişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.12.05 11:22 - Son Güncellenme: 2017.12.05 11:23 - Aysın Komitgan
A