Macron, Buteflika'nın adaylığını geri çekmesinden memnun

Macron, Buteflika'nın adaylığını geri çekmesinden memnun

Fransa lideri, Cezayir Cumhurbaşkanı Buteflika'nın beşinci dönem adaylığından vazgeçmesinin yeni bir sayfa açtığını söyledi.

2019.03.12 15:28 - Son Güncellenme: 2019.03.12 15:28 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Macron, Buteflika'nın adaylığını geri çekmesinden memnun

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cezayir  Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın 5. dönem için adaylığını geri çekmesinden  memnuniyet duyduğunu belirtti. 

Macron, resmi ziyaret için bulunduğu Cibuti'de Cumhurbaşkanı İsmail  Ömer Guelleh ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Cezayir'e ilişkin  açıklamalar yaptı.

Buteflika'nın cumhurbaşkanlığı seçiminde 5. dönem için adaylığını geri  çekmesini memnuniyetle karşıladığını ifade eden Macron, Buteflika'nın diyalog  konferansı düzenlenmesi yönünde karar almasının Cezayir'in demokrasisinde yeni  bir sayfa açtığını belirtti.

Macron, bu konferansın makul bir süre içinde yapılması ve anayasal  öneriler ortaya konmasına vesile olması gerektiğini söyledi.

Cezayir Cumhurbaşkanı Buteflika, cumhurbaşkanlığı seçimlerini  ertelediğini ve 5. dönem adaylığını geri çektiğini açıklamıştı.

Ahmed Uyahya başkanlığındaki mevcut hükümeti de fesheden Buteflika,  diyalog konferansı düzenlenmesi yönünde karar almıştı.

Cezayir'de 1999'da yönetime gelen ve 4 dönemdir görev yapan 82  yaşındaki Buteflika'nın sağlık sorunlarına rağmen 18 Nisan'da yapılacak  cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kez daha aday olması, ülkesinde protestolara  neden olmuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.03.12 15:28 - Son Güncellenme: 2019.03.12 15:28 - HABER MERKEZİ
A