Londra-Paris arası uçan taksi hizmeti

Londra-Paris arası uçan taksi hizmeti

İngiltere merkezli Vertical Aerospace şirketi, saatte 300 kilometre hızla uçan taksileri 2022 yılında hizmete almayı hedefliyor. Şirketin geliştirdiği model şu anda 160 kilometre mesafeyi katedebiliyor ancak taksiler hizmete girene kadar bu mesafenin 500 kilometreye ulaşması hedefleniyor.

2018.09.10 17:23 - Son Güncellenme: 2018.09.10 17:23 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Londra-Paris arası uçan taksi hizmeti

İngiltere merkezli Vertical Aerospace şirketi, saatte 300 kilometre hıza çıkabilen uçan taksileri 2022 yılında hizemete almayı hedefliyor. Times gazetesinde yer alan habere göre şirketin geliştirdiği model şu anda 160 kilometre mesafe katedebiliyor ancak taksiler hizmete girene kadar bu mesafenin 500 kilometreye ulaşması hedefleniyor. Böylece  İngiltere'nin başkenti Londra'dan en fazla kullanılan rotalar olan İskoçya'nın başkenti Edinburgh'a veya Fransa'nın başkenti Paris'e bu araçla gitmek mümkün olacak.

2016'DA KURULDU

Şirket geliştirdiği araç için dört yılın içinde gerekli izinleri almayı planlıyor. Piste ihtiyaç duymadan dikey olarak iniş ve kalkış yapabilen aracın havalimanlarındaki yükü azaltması ve yolcuları havayolu taşımacılığındaki uzun prosedürlerden kurtarması umuluyor. 2016'da kurulan şirketin kurucularından Stephen Fitzpatrick, araçların pilotlar tarafından kullanılacağını, böylece uçuşun mevcut havacılık kurallarına göre gerçekleşeceğini fakat ilerde kuralların değişmesiyle birlikte Uber tarzı uygulamalarla çağrılan ve yapay zeka tarafından uçurulan taksilerin de mümkün olacağını söyledi:

KİMLER UÇACAK

"Havacılıkta bir devrim yaratacak. Şehrin 50 kilometre dışındaki havalimanları yerine insanlar evlerine çok yakın yerlerden araca binebilecek, iş insanları hedeflerine çok yakın yerlerde inebilecek." Rolls Royce şirketi de Temmuz ayında benzer bir tasarıma sahip hava aracını tanıtmıştı. Uber'in yanı sıra Google'ın kurucusu Larry Page de uçak araba konseptiyle ilgileniyor. Times gazetesi bu gelişmeyi başyazısında da işledi. Gazete, bu aracın kullanıma girebilmesi için hava trafiğini kontrol eden sistemlerin de gelişmesi gerektiğini, aksi takdirde çok sayıda küçük hava aracının kontrolünü sağlamanın zorlaşacağını belirtti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.09.10 17:23 - Son Güncellenme: 2018.09.10 17:23 - HABER MERKEZİ
A