LGS liseye giriş 3. nakil başvuru zaman?

LGS liseye giriş 3. nakil başvuru zaman?

Lise 2. nakil sonuçları 19 Ağustos'ta MEB tarafından öğrencilerin erişime açıldı. 2. nakil sonuçlarını meb.gov.tr üzerinden öğrenen öğrenciler için üçüncü nakil dönemi ne zaman yapılacak sorusunun yanıtını aramaya başladı. Lise 3. nakil işlemleri 27-31 Ağustos'ta, dördüncüsü 3-6 Eylül'de yapılacak. Sonuçlar, 3 Eylül ve 8 Eylül'de ilan edilecek.

2018.08.21 14:59 - Son Güncellenme: 2018.08.21 14:59 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
LGS liseye giriş 3. nakil başvuru zaman?

2. nakil sonuçları MEB tarafından e-okul öğrenci girişi sistemi üzerinden erişime açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) boş kontenjanlar dahilinde kabul ettiği ikinci nakil tercih sonuçları erişime açıldı. Binlerce kişinin merakla beklediği MEB ikinci nakil sonuçları, bakanlığın değerlendirmeyi tamamlamasının ardından öğrencilerin erişimine açıldı. Bu aşamada da herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler, e-Okul üzerinden üçüncü nakil tercihi için işlemlerine başlayacak.

Yerleştirmeye esas birinci nakil döneminde tercih yapıp yerleşemeyen 46 bin 17 öğrenciden 30 bin 443'ü, ikinci nakil sonucunda sınavlı veya sınavsız okullara kayıt hakkı kazandı. Tercih yaptığı halde yerleşemeyen öğrenci sayısı, ikinci nakil döneminin sonunda 15 bin 574'e düştü. Liselere geçiş sistemi tercihinde birinci adım yerleştirme. e okul sistemi üzerinden MEB'in internet sitesine girdiğinizde sistem size önce yerel yerleştirme butonunu açacak ve yerel yerleştirme için tercihlerinizi tamamlamadan sınavla öğrenci alan okullar için tercih işlemlerini başlatmayacak. 

Yerel yerleştirme yaparken dikkat etmeniz gerekenler; Yerel yerleştirmede en çok 5 okul tercih edebilirsiniz. Aynı okul türünden en fazla üç okula yer verebilirsiniz. Örneğin; en çok 3 Anadolu Lisesi ya da Meslek Lisesi veya Anadolu İmam Hatip Lisesi yazabilirsiniz. Diğer iki okul ayrı türde olabileceği gibi farklı okul türlerinden de olabilir. Yerel yerleştirme tercih butonu açıldığında; "Yeşil" renkteki okullar kendi kayıt bölgenizi, *Mavi renkteki okullar sizin kayıt bölgenize komşu bölgedeki okulları, *Kırmızı renkteki okullar diğer kayıt alanındaki okulları ifade edecektir. Yerleşme ihtimalinizin en yüksek olduğu okul "yeşil" renkle belirtilmiş okul olacaktır. Yerel yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra merkezi yerleştirme tercih işlemlerine başlayabilirsiniz.

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 98,5'İ YERLEŞTİ

Tercihte bulunan 1 milyon 12 bin öğrenciden 873 bin 472'si sınavsız, 123 bin 287'si sınavlı okullara olmak üzere 996 bin 759'u kayıt hakkı kazandı. Böylece tercih yapan öğrencilerin yüzde 98,5'i istediği bir ortaöğretim kurumuna yerleşti.

Adaylar, nakil sonuçlarını Bakanlığın "www.meb.gov.tr" internet adresinden öğrenebilecek.

ÜÇÜNCÜ NAKİL DÖNEMİ 27 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK

Herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler, üçüncü ve dördüncü nakil dönemlerinde bir okula yerleştirilecek. Yerleştirmeye esas nakil dönemlerinin üçüncüsü 27-31 Ağustos'ta, dördüncüsü 3-6 Eylül'de yapılacak. Sonuçlar, 3 Eylül ve 8 Eylül'de ilan edilecek.

NAKİLLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Yerleştirmeye esas nakiller, dört dönemde olacak. Başvurular 6-10 Ağustos, 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül'de saat 17.00'ye kadar alınacak. Her dönemde öğrenciler, her gruptan en fazla üç okul seçebilecek. Tercihler, boş kontenjana bakılmaksızın bir ortaokul müdürlüğüne başvurarak yapılabilecek. İşlemler, okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacak. Veli, düzeltme veya iptal için tercih süresi içinde okul müdürlüğüne başvurabilecek. 10-14 Eylül'de ise, hiçbir yere yerleşemeyenler için il ve ilçe komisyonunda nakiller olacak. Okullar, 17 Eylül'de açılacak.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2018.08.21 14:59 - Son Güncellenme: 2018.08.21 14:59 - HABER MERKEZİ
A