LGS 3. nakil sonuçları açıklanıyor!

LGS 3. nakil sonuçları açıklanıyor!

LGS 3. nakil sonuçları açıklanıyor. MEB nakil sonuçlarını bugün duyuracak. E-Okul sistemi üzerinden sorgulanabilecek olan nakil sonuçlarının ardından 4. nakil başvuru süreci başlayacak.

2018.09.03 09:51 - Son Güncellenme: 2018.09.03 09:55 - Eğitim
A
LGS 3. nakil sonuçları açıklanıyor!

LGS 3. nakil sonuçları bugün belli olacak. Sonuçların açıklanmasının ardından LGS. 4. nakil başvuruları da başlayacak. Peki merkezi ve yerel yerleştirme nedir? İşte LGS nakilleri ile ilgili ayrıntılar...

Lise 3. nakil sonuçları bugün açıklanacak. Sonuçların saat 10.00 civarı açıklanması bekleniyor. Tüm gözler MEB'de... 

E OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ

SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

4. NAKİL SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

3-6 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 4. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

8 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 4. Nakil sonuçlarının açıklanması

MERKEZİ YERLEŞTİRME NEDİR?

Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihleri doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; Ortaokul Başarı Puanına (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılır. Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda Merkezî Sınav Puanı ile Öğrenci Alan Okul tercihine yerleşmiş ise yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacaktır. 

YEREL YERLEŞTİRME NEDİR?

Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitimmüdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterlerine göre değerlendirilerek yapılacaktır. Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okul tercihine yerleşmiş ise pansiyonlu okul yerleştirmelerine yaptıkları tercihler dikkate alınmayacaktır.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2018.09.03 09:51 - Son Güncellenme: 2018.09.03 09:55 - Gülcan Tekin
A