Leblebici: Başladığımız yerlere dönmeye başladık

Leblebici: Başladığımız yerlere dönmeye başladık

Alınan önlemlerle piyasada 'başlanılan yere' dönülmeye başlandığını belirten TEB Genel Müdürü Leblebici, "Bunun arkası da gelecektir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

2018.08.16 11:51 - Son Güncellenme: 2018.08.16 11:51 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Leblebici: Başladığımız yerlere dönmeye başladık

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, piyasadaki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Leblebici, Bloomberg HT kanalında yaptığı konuşmada, "Merkez Bankası ve kurumların aldığı önlemlerle sistem çalışmaya başladı ve doğru fiyat ortaya çıktı. Başladığımız yerlere geri dönmeye başladık, bunun arkası da gelecektir diye düşünüyorum" dedi.

Ümit Leblebici, Türkiye'nin son dalgalanmaların ardından bir 'kural seti' uygulayarak piyasa mekanizmasını çalışır hale getirdiğinin altını çizdi.

"Ekonomik sebeplerle açıklanamaz"

Oluşan kur seviyesinin ekonomik sebeplerle açıklanmasının mümkün olmadığını söyleyen Leblebici "Evet bir takım yapısal sorunlarımız var ama kuvvetli olduğumuz yerler de var. Bunu kriz diye adlandıramayız, bu son dalgalanmanın önceki krizlerle pek alakası yok. Çünkü Türkiye'nin borç yapısı sağlam, borç çevirme kapasitesi sağlam. Yani temel göstergelerimizde problem yok, yaşadığımzı spekülatif atak ve fiyatların bu atakla anormal seviyelere gitmesi" şeklinde değerlendirme yaptı.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2018.08.16 11:51 - Son Güncellenme: 2018.08.16 11:51 - HABER MERKEZİ
A