Kuşadası'nda göçmenleri taşıyan bot alabora oldu: 9 ölü

Kuşadası'nda göçmenleri taşıyan bot alabora oldu: 9 ölü

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde içinde 13 kişinin olduğu düzensiz göçmenleri taşıyan botun alabora olması sonucu 7'si çocuk 9 kişi hayatını kaybetti.

2018.08.09 08:43 - Son Güncellenme: 2018.08.09 11:13 - Güncel
A
Kuşadası'nda göçmenleri taşıyan bot alabora oldu: 9 ölü

Kuşadası açıklarında bir botun alabora olduğu yönündeki ihbar üzerine Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları bölgeye hareket etti. 
Bölgeye yakın kıyıya da çok sayıda ambulans sevk edildi. 

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, gece 03.25'te alınan ihbar üzerine bir helikopter, bir uçak, iki sahil güvenlik botu ve bir dalış timi bölgeye görevlendirildi. 

Arama kurtarma faaliyetleri sonucu 9 kişinin cesedine ulaşıldı, olayda 4 kişi de kurtarıldı. Kurtarılanların ilk ifadelerine göre kayıp göçmen bulunmadığı kaydedildi. 

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı kara ve deniz ekipleri, bölgede arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü, teknenin battığı bölgede dalış timi görevlendirildiği bildirildi. 

Öte yandan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, ölenlerden 7'sinin çocuk, 2'sinin de kadın olduğu bilgisini paylaştı.

ÖLENLER IRAKLI

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında, batan lastik bottaki 13 kişiden 12'sinin Irak, 1'inin ise Suriye uyruklu olduğu belirlendi. Faciada yaşamını yitiren 9 kişinin tamamının da Iraklı olduğu tespit edildi. Kurtarılanlar arasındaki Suriyeli'nin ise organizatör olabileceği şüphesi üzerinde durulduğu bildirildi.

İki ayrı aileye mensup oldukları belirlenen Iraklı kurtarılan kaçakların ifadelerinde, kendilerine can yeleği verilmeyince itiraz ettiklerini, ancak buna rağmen zorla bota bindirildiklerini söyledikleri kaydedildi.

KAPASİTENİN ÜZERİNDE İNSAN TAŞIMIŞ

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 7'si çocuk 9 kaçak göçmenin hayatına mal olan faciada, botun kapasitesinin üzerinde insan taşıdığı belirlendi. 

Kuşadası açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan botun alabora olması sonucu 7'si çocuk 9 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Olayın ardından Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı araştırmada, facianın lastik bota kapasitesinin üzerinde binilmesinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Cenazeleri morga kaldırılan göçmenlerin tamamının Irak uyruklu oldukları, bottaki sadece bir kişinin Suriyeli olduğu tespit edildi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.08.09 08:43 - Son Güncellenme: 2018.08.09 11:13 - Ali Yaşar
A