Kurtarılan Ukraynalı mürettebattan Türkiye'ye teşekkür!

Kurtarılan Ukraynalı mürettebattan Türkiye'ye teşekkür!

Samsun açıklarında 7 Ocak'ta batan "8841644 IMO" numaralı "Volga-Balt 214" adlı Panama bandıralı kuru yük gemisinin kurtarılan Ukraynalı mürettebatı, kendilerine yardımcı olan ekiplere teşekkür etti

2019.01.11 00:39 - Son Güncellenme: 2019.01.11 00:40 - Güncel
A
Kurtarılan Ukraynalı mürettebattan Türkiye'ye teşekkür!

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Türk Sahil Güvenlik  Karadeniz Bölge Komutanlığı ekiplerince 80 mil açıkta denizden kurtarılan 7 mürettebatı büyükelçilik binasında ağırladı.

Büyükelçi Sybiha, kabülde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çok  korkunç bir trajedi yaşandı. Hayatlarını riske atarak denizcileri kurtaran Türk  Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ekiplerine ve tıbbi bakımı sağlayan  Samsun Valisi Osman Kaymak'a teşekkür ederim. Stratejik ortaklığın çalışması  budur." ifadelerini kullandı.

Sybiha, kazada ölenlerin ailelerine baş sağlığı dileyerek, kurtarılan  denizcilerin en kısa zamanda evlerine döneceklerini belirtti.

"Sahil güvenlik ekipleri, gerçek kahraman"

Kurtarılan gemi personelinden Stanislav Shevchuk, dalgalara daha fazla  dayanamayan geminin ön kısmının kırıldığını ve hızla batmaya başladığını anlattı.

Olayın hızla geliştiğini dile getiren Shevchuk, "Kendimizi farklı  ülkede bulduk. Bu ülkenin dilini bilmesek de kendimizi çok iyi hissettik. Bize  yardımcı olanlara çok minnettarız. Sahil güvenlik ekipleri bizleri çok  profesyonel şekilde kurtardı. Onlar gerçek kahramandır." dedi.

Geminin aşçısı Tatyana Budko da yaşadıklarına ilişkin "Çok korkunç  anlar yaşadık. Helikopterlerin geleceğini hiç düşünmedik. Onları görünce ruhumuz  canlandı. Kurtarma ekipleri çok hızlı şekilde bize ulaştı." diye konuştu.

Göz yaşlarına hakim olamayan Budko, oğlu ve annesinin kendisini evde  beklediğini söyledi.

Kabulde, kurtarılan mürettabata geleneksel Türk ve Ukrayna yemekleri  ikram edildi.

Samsun'un 80 mil açıklarında 7 Ocak'ta "8841644 IMO" numaralı,  "Volga-Balt 214" adlıPanama bandıralı kuru yük gemisinden tehlike sinyali  alınması üzerine Türk Sahil Güvenlik Komutanlığınca arama kurtarma faaliyeti  başlatılmıştı.

Olayda geminin 13 kişilik mürettebatından 7'si kurtarılmış, kayıp  denizcilerden 4'ünün cesedi bulunmuştu. Kayıp 2 kişinin bulunması için çalışmalar  sürüyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2019.01.11 00:39 - Son Güncellenme: 2019.01.11 00:40 - Büşra Dikilitaş
A