Kupayı Bursa'ya getirdiler, Aktaş kapıda karşıladı...

Kupayı Bursa'ya getirdiler, Aktaş kapıda karşıladı...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Voleybolda Efeler Ligi'ne çıkan Bursa Büyükşehir Belediyespor oyuncularını belediye binasında karşılayarak tebrik etti. 

2019.04.22 10:47 - Son Güncellenme: 2019.04.22 11:41 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Kupayı Bursa'ya getirdiler, Aktaş kapıda karşıladı...
03:25 Kupayı Bursa'ya getirdiler, Aktaş kapıda karşıladı...

İLGİLİ VİDEO

Kupayı Bursa'ya getirdiler, Aktaş kapıda karşıladı...

Voleybol Erkekler 1. Lig finalinde Sorgun Belediyespor'u 3-2 yenerek üst lige çıkan Bursa Büyükşehir Belediyespor oyuncularını Alinur Aktaş belediye binasında karşıladı. Boyunlarına çiçek takılan sporcuları tek tek tebrik eden Aktaş, kısa bir konuşma yaptı. 

Bursa'nın şehir olarak birçok başarıya alışmış olduğunu ifade eden Aktaş, "Sportif anlamda bir güzel başarıyı daha hanemize eklemiş olduk. Ben erkek voleybol takımımızın birinci ligdeki başarısında katkısı olan yönetimimiz, hocalarımız, sporcularımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben de ilk maçlarını izleme imkanına sahip olmuştum. Bu maçta Efeler Ligi'ni hak ettiğini ve orada olması gerektiğini ortaya koymuştu" dedi. 

17 ay önce göreve geldikten sonra Belediyespor ile alakalı bir dizi yapılanmaların içine girdiklerini belirten Aktaş, sportif anlamda başarıların sağlanması için mali anlamda da sistemin oturtulması gerektiğine vurgu yaptı. Bu manada bayan voleybol takımının isim hakkının verildiğinin altını çizerek, "Geldiği rakamlar itibariyle de tekrar ayarlama yaparak sonlandırılması gerektiği ortaya çıktı. 15 yıldır Bursa erkek voleyboluna hasretti. Hiçbir takım düzeyinde temsiliyeti üst liglerde yoktu. Bizde bu anlamda bir planlama yaptık. Sporcu kardeşlerimizin yarısı da Bursa doğumludur" diye konuştu. 

"Bir zemin hazırladılar" 

Sporcuların sadece takımı Efeler Ligine çıkarmadığını dile getiren Aktaş, "Bursa'daki çocukların voleybol alakalı kendisine hedef koyup daha üst noktalara gelmelerin hususunda aşama kaydedecekleri bir zemini de hazırlamış oldular. Ben inanıyorum ki önümüzdeki sezon dolu dolu salonlarda voleybol heyecanını yaşatmak istiyoruz. Ekibimizle bunu şehre yaymak istiyoruz. Bunların haricinde de takımımız çok güzel bir başarıya imza attı. Beşiktaş, Sorgun Belediyespor, Palandöken Belediye gibi tüm takımları geride bırakarak bileğinin hakkı ile şampiyon oldu" dedi. 

Bursa Büyükşehir Belediyespor Erkek Voleybol takımı antrenörü Bahadır Aksoy'a Efeler Ligi'ndeki hedeflerinin sorulması üzerine, "Uzun bir lig maratonunu bitirdik. Efeler Ligine çıkma başarısı gösterdik. Bunu şampiyonlukla taçlandırdık. Gençliğimden beri erkek voleybolunda Bursa'nın çok önemli yerdir. Hatta tüm şampiyonluklar Bursa'dan geçiyordu. Bizim tüm amacımız Efeler Ligi'nde Bursa'yı en iyi şekilde temsil etmektir" ifadelerini kullandı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi ve bir süre sohbet etti. 

Hayvanat Bahçesi'nde bayram coşkusu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hayvanat Bahçesi'nde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da çocukların bayram sevincine ortak oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 99'uncu kuruluş yıldönümü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Hayvanat Bahçesi'nde birbirinden renkli etkinlikle kutlandı. Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu'nun konseri ile başlayan kutlama programına Remzi Zümrüt İlkokulu Anasınıfı, Sadi Etkeser İlkokulu, 15 Temmuz İlkokulu, Rahmiye Malcıoğlu İlkokulu ve Gazi İlkokulu öğrencilere birbirinden renkli kostümleriyle katıldı. Çocuklar ellerindeki Türk Bayağı işli balonlarla tören alanını adeta gelincik bahçesine dönüştürürken, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da çocukların bayram sevincine ortak oldu.

Güven ve umudun göstergesi

Tüm çocukların bayramını kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 23 Nisan'ın Türkiye'nin milli egemenlik ve bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu hatırlattı. 23 Nisan 1920'de, 'Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir' şiarıyla kurulan meclisin, tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığı tüm dünyaya ilan ettiğini dile getiren Başkan Aktaş, "23 Nisan demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en bariz göstergesidir. Bu günün çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye'nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini, umudunu gösterir. 23 Nisan 1920 ruhunu, barış, kardeşlik ve beraberlikle yoğrulan mücadele azmini çocuklarımız, gençlerimiz çağın gerektirdiği bilgiyle buluşturacak, beklediğimiz büyük Türkiye'yi inşa edecektir. Biz çocuklarımıza güveniyoruz; bizim gençlerimizden beklentilerimiz çok büyük. İnanıyoruz ki onlar da, kendilerine sunulan imkânları iyi değerlendirecek, tarihlerinden aldıkları özgüvenle büyük başarılara imza atacaklardır. Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal'i, kurtuluş savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis'teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum" diye konuştu.

Törende Başkan Aktaş'a yoğun ilgi gösteren çocuklar, fotoğraf çektirebilmek adeta birbiriyle yarıştı. Hayvanat Bahçesi'ndeki bayram kutlamaları, fayton gezisi, yüz boyama, deve kuşu yumurtasından kolye yapımı gibi küçük yarışmalar ve sokak oyunları ile devam etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.04.22 10:47 - Son Güncellenme: 2019.04.22 11:41 - HABER MERKEZİ
A