Küçük Cumhurbaşkanı'nın yanıtı herkesi güldürdü

Küçük Cumhurbaşkanı'nın yanıtı herkesi güldürdü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Fatih Mintaş oturdu, renkli diyaloglar yaşandı. Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve küçük Cumhurbaşkanına yönelik "Torunlarınızla acaba 23 Nisan kutlaması yapabildiniz mi?" sorusuna Fatih'in "Ben kardeşimin genel provasını izlemiştim. Onunla vakit geçirmeye çalışıyorum. Torunum olmadığı için" yanıtı salonu gülümsetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 torunu olduğunu söyleyince Fatih, "Maşallah. Benim anneannemin de 8 tane torunu var" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, temsili Cumhurbaşkanı Mintaş'a 'Başkan' diye hitap etti.

2018.04.23 13:25 - Son Güncellenme: 2018.04.23 13:49 - Güncel
A
Küçük Cumhurbaşkanı'nın yanıtı herkesi güldürdü
08:45 Küçük Cumhurbaşkanı'nın yanıtı herkesi güldürdü

İLGİLİ VİDEO

Küçük Cumhurbaşkanı'nın yanıtı herkesi güldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük Cumhurbaşkanı Fatih Mintaş'ın konuşmasının ardından "Fatih ismiyle müsemma olur. Sadece inşallah isimle kalmaz. Çok önemli. Bundan sonraki süreçte hedefimiz nitelikli insan yetiştirmek. Sizler bizim adayımızsınız. Dolayısıyla başarınız bizim için başarı olacaktır. Bundan dolayı size çok inanıyoruz. Başarınızla övüneceğiz. Bunu kesinlikle bilmek istiyorum. Sizlerin gözlerindeki şu parıltılar benim geleceğe olan umudumu artırıyor. Hele hele sayın Cumhurbaşkanının gözündeki ışıltı. Tebrik ediyorum" diye konuştu.

Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde çocukları kabul etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı koltuğuna 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Fatih Mintaş oldu.

Konuşmasında, "Bu makamlar gelip geçicidir" diyen Erdoğan, "Bu makamı Fatih'e devrediyoruz. Ülkemize mesajlarını bizzat kendisinden dinlemek istiyoruz. Benim temennim Fatih ismiyle müsemma olur. Sizlere çok inanıyoruz, güveniyoruz. Başarılarınızla övüneceğiz. Sizlerin gözlerindeki parıltılar benim geleceğe umudumu artırıyor. Özgüveniniz bana farklı bir güven aşılıyor. Tebrik ediyorum" dedi.

TORUN SORUSUNA CEVAP: MAŞALLAH

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fatih Mintaş "İlk icraatım milletimize hizmet olacak" dedi. Gazetecilerin torunları ile 23 Nisan'ı kutlama fırsatı olup olmadığını sorması üzerine Fatih Mintaş, "Kardeşimin müsameresini izledim. Torunum olmadığı için bu konuda bir şey söyleyemeyeceğim" dedi.  Erdoğan, "İnşallah ileride çok torunun olur. Benim 6 torunum var" dedi.  Fatih Mintaş, Erdoğan'a "Maşallah" diye yanıt verdi. 

Ardından Erdoğan "Ben Ankara'da torunlarım İstanbul'da. Ama dün torunlarımla vakit geçirme olanağım oldu. Bir gün önce 23 Nisan'ı kutlamış oldum" ifadelerini kullandı.

'BU KIYAĞIMI DA UNUTMAYIN'

Erdoğan soruların ardından çocuklara makamında ağırlamayı teklif ederek, "Bu kıyağımı da unutmayın" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.04.23 13:25 - Son Güncellenme: 2018.04.23 13:49 - Aysın Komitgan
A