`Kriz kahini`nden korkutan uyarı!

`Kriz kahini`nden korkutan uyarı!

'Kriz kahini' olarak adlandırılan ekonomist Nouriel Roubini, piyasalardaki rahatlığın doğal olduğunu, ancak bu olumlu seyrin değişebileceğini belirtti. Roubini "1. Dünya Savaşı'ndan önce de piyasalar sorunlu görünmüyordu. Şimdi de durum aynı" dedi.

2014.10.01 17:59 - Son Güncellenme: 2014.10.01 18:03 - Ekonomi
A
`Kriz kahini`nden korkutan uyarı!

'Kriz kahini' Nouriel Roubini, piyasalardaki rahatlık karşısında sorunların göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. 1. Dünya Savaşı'ndan önce de piyasaların sorunlu görünmediğine vurgu yapan Roubini "Şimdi de durum aynı" dedi.

Roubini, Project Syndicate'te yer alan yazısında düşüncelerini şöyle aktardı:

"Jeopolitik gerginliklerdeki artışa rağmen piyasalardaki olumlu seyir ve yatırımcıların tepkisizliği aslında olağan. Gelişmiş ülke piyasalarında Merkez Bankaları politika faizlerini sıfıra yakın tutuyor. Bu da riskli varlıkların fiyatını artırıyor. Ukrayna ve Ortadoğu'daki sorunların etkisi sınırlı kaldı. Böylece petrol fiyatları artmadı. Tersine, arz fazlası nedeniyle fiyatlar düştü. Ancak bu olumlu seyir değişebilir. Avrupa ya da ABD'de yaşanabilecek bir terör olayı, Suriye'deki durumun kötüleşmesi olumsuz etki yapabilir. Ürdün, Lübnan ve Türkiye Suriye nedeniyle istikrarsızlaşıyor. Hong Kong sorunu, FED'in beklenenden erken faiz artırması ya da Euro Bölgesi'nde durgunluğun tekrar görünmesi risk oluşturuyor. Finans piyasalarındaki rahatlık mantıklı ancak sorunlar göz ardı edilmemeli. 1. Dünya Savaşı öncesi de piyasalar sorunlu görünmüyordu. Durum yine aynı."

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2014.10.01 17:59 - Son Güncellenme: 2014.10.01 18:03 - Ramazan Acar
A