KPSS ile 180 bin memur alınacak - ÖZEL HABER

KPSS ile 180 bin memur alınacak - ÖZEL HABER

Ekole Özel Eğitim Merkezi kurucu müdürü Nevin Damlarkaya, 2013'te alınacak 80 bin memur ile birlikte 2014'te çift rakamlı yıl olması nedeniyle 100 binin üzerinde memur alımı yapılacağını, toplamda 180 bin memur alımı için 6.5 milyon kişini KPSS sınavında ter dökeceğini söyledi. Damlarkaya, KPSS ile memur olmanın püf noktalarını da açıkladı.

2013.09.11 00:22 - Son Güncellenme: 2013.09.11 00:24 - Bursa Bölge
A
KPSS ile 180 bin memur alınacak - ÖZEL HABER
04:00 KPSS ile 180 bin memur alınacak – ÖZEL HABER

İLGİLİ VİDEO

KPSS ile 180 bin memur alınacak – ÖZEL HABER

Mesut DEMİR-Elif AYDIN/BURSADABUGUN.COM

Ekole Özel Eğitim Merkezi kurucu müdürü Nevin Damlarkaya, Bursada Bugün'e yaptığı açıklamada, "2013 yılında 80 bin memur alımı yapıldı. 2014 yılında ise 100 binin üzerinde memur alımı bekleniyor. Çünkü, 2014 yılının özelliği çift rakamlı yıl olması. 2014 yılında lisans mezunları dışında lise mezunları da B kadroları içinde memur alımı yapılacak. Bunun anlamı da, lise, önlisans ve lisans düzeyinde memur alımı yapılacak. Tek rakamlı yıllarda ise sadece lisans mezunları arasından memur alımı yapılmaktadır. Bu da bizim için çok önemli" dedi.

KPSS'YE 6.5 MİLYON KİŞİ GİRECEK
Memur olmak isteyenler için 1 yılın çok önemli olduğuna dikkat çeken Damlarkaya, "Biz de öğrencilerimize 2014 KPSS sınavına mutlaka girmelerini tavsiye ediyoruz. Şuan okumakta olan bir öğrenci 2 yıl sonra mezun olacak. Dolayısıyla lise veya önlisans mezunu olarak tek rakamlı yıllarda KPSS'ye girme şansı olmayacak. 2014 yılında yapılacak KPSS sınavında 6,5 milyon kişinin katılması bekleniyor" diye konuştu.

MEMUR ADAYLARI KPSS MATEMATİK'TEN KORKUYOR
Ekole Özel Eğitim Merkezi olarak 1998 yılında buyana faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Nevin Damlarkaya, "Bizim gözlemlediğimiz, KPSS sınavlarında memur adaylarının Matematik korkusu var. Özellikle üniversite öğrencilerinin katılacakları birçok sınav oluyor. Bu sınavların temelinde de Matematik var. O yüzden Matematik korkusunu yenmek adına '0 Matematik' kursunu başlattık. Bu şekilde KPSS ya da bir başka sınava girecekleri zaman Matematik korkularını yenerek çok daha başarılı olabilirler" şeklinde konuştu.

KPSS İLE MEMUR OLMANIN PÜF NOKTALARI
KPSS ile memur olabilmenin püf noktalarını da anlatan Damlarkaya, şunları kaydetti;
"Dershaneye düzenli devam eden, derslerini kaçırmayan, evde de ek çalışma yapan öğrenci, genelde barajı aşarak iyi bir puan alıyor ve memur olarak da ataması yapılıyor. Ekole Özel Eğitim Merkezi'ne katılan memur adayları arasında memur olanların sayısı yüzde 80'in üzerindedir. Bu öğrencilerimiz aldıkları puanla da atamaları yapılmaktadır. KPSS sınavına girecek olanlar uzun bir yarış içine girmektedir. Burada en önemlisi düzenli çalışma. Düzenli bir çalışma ile iyi bir puan elde edeceklerdir. Memur olmanın püf noktası, ders çalışmak, iyi bir eğitimci kadrosuyla bu yarışı kazanabilirler." 

DERSHANEDE ÇALIŞMANIN FARKI
Dershanelerin düzenli çalışma imkanı sağladığına dikkat çeken Damlarkaya, "Çünkü öğrenci derslerini takip ettiği sürece haftalık bir çalışma temposunu yakalamış oluyor. Etüt çalışmalarında birebirlerle de konuları pekiştirmiş oluyor. Tek başına evde 8 ay boyunca bu disiplini sağlamak bence çok zor. Kaynak ve yüzyüze eğitim artı bir başarı sağlar. Ekole Özel Eğitim Merkezi olarak da kaliteli ve uzman kadrolarla çalışıyoruz. Bu bizim için büyük bir avantaj. Özellikle Matematik bizim için çok önemli. Yıllarca öğrencilerde Matematik korkularının çok olduğunu görüyoruz. Matematik yaptıkları takdirde öne geçebilirler" şeklinde konuştu.

KPSS KAYITLAR BAŞLADI
Ekole Özel Eğitim Merkezi olarak KPSS kayıtlarının başladığını hatırlatan Damlarkaya, "Eylül ayında da kayıtlar devam edecek. Ekim ayı içerisinde de derslere başlamayı planlıyoruz. Çalışan öğrencilere yönelik gruplarımız mevcut. Gündüz, gece ve haftasonu seçeneklerimiz var. Bursa'da Heykel'de Kız Lisesi yokuşunda bulunuyoruz. Bize Ekole Özel Eğitim Merkezi'nin internet sitesi http://www.ekole.com.tr adresinden de ulaşarak her türlü merak ettikleri soruları sorabilirler" dedi.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.09.11 00:22 - Son Güncellenme: 2013.09.11 00:24 - Alican Özbay
A