Kosovalı heyet Bursa'dan sanayi bölgesine yatırım istedi

Kosovalı heyet Bursa'dan sanayi bölgesine yatırım istedi

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği, (BALKANTÜRKSİAD) Kosova'nın Milli Kahramanı Hamza Yaşari'nin oğlu ve şu an ki Skenderay Belediye Başkanı Bekim Yaşari ile Kosovalı iş adamlarını ağırladı. Yaşari ve beraberindeki heyet, Skenderay bölgesine kurulması planlanan 36 hektarlık Sanayi Bölgesini tanıtarak destek istediler.

2018.10.12 11:58 - Son Güncellenme: 2018.10.12 11:59 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Kosovalı heyet Bursa'dan sanayi bölgesine yatırım istedi

BALKANTÜRKEVİ'nde gerçekleşen ziyarette Başkan Yaşari ve beraberindeki iş adamı heyeti, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

İlk kez Bursa'ya geldiğini ve hiç yabancılık çekmeden kendisini evinde gibi hissettiğini ifade eden Başkan Yaşari,  BALKANTÜRKSİAD Yönetimine de misafirperverlikleri için teşekkür etti. Skenderay'ın 50 bin nüfusa sahip küçük bir yer olduğunu söyleyen Yaşari, "Nüfusumuz genelde gençlerden oluşuyor. Yaşadığım yerin eksiklikleri gidermek, halkıma daha iyi bir hizmet vermek için bağımsız adaylığımı koyarak seçildim ve yaklaşık 10 aydır bu görevdeyim. Bu süreçte çeşitli projeler ürettik. Ülkemizin kendi ayakları üstünde durabilmesi için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Türkiye her zaman bizim yanımızda oldu bundan sonra da olacağına inancımız tamdır" dedi.

"SANAYİ BÖLGESİ ÇOK KIYMETLİ BİR LOKASYONDA YER ALIYOR"

Ekonomik anlamda gelişim göstermek için bazı girişimlerde bulunduklarını ifade eden Yaşari, "Şehrimize ve ülkemize yatırım çekmek için projeler yapıyoruz. Örneğin şu an 36 hektarlık bir bölgede Organize Sanayi Bölgesi planlıyoruz. Altyapı çalışmalarımız hızla devam etmekte. Bölgemiz lokasyon olarak çok kıymetli, başkentimiz Priştine'ye 40 km, limana 3 saat, trene 15 km ve havalimanına 25 dakikalık bir mesafede yer alıyor. Buraya yatırım çekmeye çalışıyoruz. Hem belediyemiz hem de devletimiz yatırım yapanlara kanuni kolaylıkları sağlıyor. Yatırımcıya kendi ülkesinde yatırım yapar gibi rahat bir ortam sağlıyoruz. Sizleri de bu bölgeye yatırım yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Ziyaretlerinden dolayı Bekim Yaşari ve beraberindeki heyete teşekkür eden BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, bünyelerinde Kosova vatandaşı olan birçok üye olduğunu ifade etti. BALKANTÜRKSİAD'ın Bursa ve Balkanlar nezdindeki önemine vurgu yapan Tunakan, Balkanların yerinde kalkınması felsefesiyle hareket ettiklerini belirtti.

"SOMUT ADIMLAR ATILMASI TARAFTARIYIZ"

Tunakan şunları söyledi: "400 üyemizle Bursa ve Balkanlar arasındaki ticari hacmi geliştirmeye, sosyal ve kültürel ilişkilere fayda sağlamaya gayret eden ve bu uğurda çalışan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Üyelerimiz arasında Kosova vatandaşı olanlar oldukça fazla. Balkanlarda yatırımı olan arkadaşlarımız da var. Sizin iyi niyetli bu çalışmalarınıza bizler de katkı sunmak isteriz. Kurmayı planladığınız bu bölgeyle ilgili avantajları ve yatırım imkânlarını üyelerimizle paylaşacağız. Bu çok önemli bir proje. Takibini yapacağız. Somut adımlar atılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Konuşmaların ardından BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan ve Skenderay Belediye Başkanı Bekim Yaşari günün anısına birbirlerine karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.10.12 11:58 - Son Güncellenme: 2018.10.12 11:59 - HABER MERKEZİ
A