Korkunç! Sörf yaptığı sırada saldırdı!

Korkunç! Sörf yaptığı sırada saldırdı!

Avustralya'nın Shelley Plajı'nda sörf yapan bir kişiye köpek balığı saldırdı. Sörfçü, köpek balığının saldırısından yaralı olarak kurtuldu.

2018.11.07 15:28 - Son Güncellenme: 2018.11.07 15:29 - Dünya
A
Korkunç! Sörf yaptığı sırada saldırdı!

Avustralya'nın Shelley Plajı'nda sörf yapan bir kişi köpek balığı saldırısına uğradı. Saldırı sırasında bacağından yaralanan sörfçü, köpek balığına sörf tahtası ile vurarak kurtulmayı başardı.

Yaklaşık 1,5 metre büyüklüğündeki köpek balığının ısırması sonucunda sol baldırındaki 20 santimetrelik yırtık ile kıyıya ulaşmayı başaran sörfçüye ilk müdahale sahildeki arkadaşları tarafından yapıldı.

Yeni Güney Galler Polis Müfettişi Bill McKenna, daha sonra hastaneye kaldırılan 43 yaşındaki sörfçünün hayati tehlikesinin bulunmadığını ve "çok şanslı" olduğunu söyledi.

Olayın yaşandığı Shelley Plajı ve yakınlardaki tüm plajların 24 saat boyunca kapalı tutulacağını belirten McKenna, söz konusu plajların drone yardımı ile havadan izleneceğini duyurdu.

Havaların ısınmasıyla saldırılar arttı

Avustralya'da hava sıcaklarının artmasıyla köpek balığı saldırılarında artış görüldü. Queensland eyaletindeki Whitsunday Adası'nda geçen eylül ayında iki kişinin yaralı kurtulmasının ardından dün yaşanan saldırıda kolundan ve bacağından yaralanan 33 yaşındaki doktor Daniel Christidis hayatını kaybetmişti.

Öte yandan, Batı Avustralya eyaletindeki en çok tercih edilen Swanborne Plajı'nda balina ölüsü görülmesi üzerine bölgedeki plajlar muhtemel köpek balığı saldırılarına karşı ikinci bir uyarıya kadar kapatıldı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.11.07 15:28 - Son Güncellenme: 2018.11.07 15:29 - Kübra Coşar-pasif
A