Kore'de şehitlere vefa çiçekleri

Kore'de şehitlere vefa çiçekleri

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Güney Kore'deki resmi temaslarının ilk durağında dün Busan kentindeki Türk Şehitliği'ni ziyaret etti.

2017.12.06 01:51 - Son Güncellenme: 2017.12.06 01:52 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Kore'de şehitlere vefa çiçekleri

Busan'da, Kore Savaşı anısına Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yaptırılan BM Anıtsal Mezarlığı'ndaki Türk Şehitliği'ni ziyaret eden Yıldırım'a, eşi Semiha Yıldırım'ın yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve AK Parti yöneticileri de eşlik etti. Daha sonra Türk şehitlerin kabirlerinin bulunduğu bölüme geçen Yıldırım'ın, Türk Şehitliği anıtına çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Başbakan Yıldırım, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitlerin adlarının yazıldığı mermerlerin üzerine karanfil bıraktı. Aralarında Erzincan'ın da bulunduğu farklı illerden şehitlerin kabirlerini ziyaret eden Yıldırım, 68 yıl önce 5 Aralık günü şehit düşen Er Mustafa Nazlı'nın mezarı başında dua etti. Şehidin mezarına bırakılan beyaz karanfil dikkati çekti. Başbakan Yıldırım, Kore Savaşı'nda hayatını kaybeden 40 bin 896 Birleşmiş Milletler Çokuluslu Gücü askerinin isimlerinin yazılı olduğu Anma Duvarı'nı da ziyaret etti. Ziyaretin sonunda BM Anıtsal Mezarlığı Anı Salonu'na geçen Yıldırım, BM birliklerinin savaş sırasında çekilen fotoğraflarının ve özel eşyalarının yer aldığı salonda incelemelerde bulundu.  

KAN KARDEŞLİĞİ

Başbakan Yıldırım, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Kahramanlarımız Kore'nin bağımsızlık mücadelesinde çok büyük başarılar ortaya koymuş ve bugün modern, gelişmiş Kore Cumhuriyeti'nin adeta temellerinin atılmasında en büyük gayreti ortaya koymuşlardır. Her şey bölgesel ve küresel barış için. O dönemde Mehmetçiklerimizin memleketlerinden uzakta, burada bu insanların barışı, huzuru için yaptığı kahramanlıklar Kore Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti'ni de kardeş yapmış ve dostluk ilişkisi adeta kan kardeşliğine dönüşmüştür."

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.12.06 01:51 - Son Güncellenme: 2017.12.06 01:52 - HABER MERKEZİ
A