Konsolosluk konutunda dikkat çeken 'DNA' ve 'kuyu' detayı

Konsolosluk konutunda dikkat çeken 'DNA' ve 'kuyu' detayı

İstanbul Levent'te 2 Ekim günü Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasında, önceki gün konsolosluk yerleşkesinde arama ve inceleme yapan İstanbul polisi, akşam saatlerinde de konsolosluk konutuna girip arama ve inceleme yaptı. Konsolosluk binasındaki aramalarda 6 ayrı DNA örneği üzerinde yoğunlaşan uzman ekiplerin, konuttaki aramalarda ise bahçede bulunan bir kuyu üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi.

2018.10.16 21:57 - Son Güncellenme: 2018.10.16 23:37 - Güncel
A
Konsolosluk konutunda dikkat çeken 'DNA' ve 'kuyu' detayı

Biri başsavcı yardımcısı olmak üzere 2 savcı ve uzman polislerce önceki gün başlatılan arama ve inceleme çalışmalarında görev alan Olay Yeri İnceleme ekipleri, cinayete dair neredeyse delil olabilecek her şeye el koydu.

Aramalarda, konsolosluğun çöp konteynerleri dahi boşaltılarak kamyonlara dolduruldu. Bahçedeki topraktan ve binadaki kumaş parçalarından da örnek alındığı öğrenilen soruşturmada elde edilen malzemeler 2 kamyon doldurularak Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne götürülüp tasnifi yapıldı. Tasnifin ardından tespit edilen 6 DNA örneği incelenmek üzere Halkalı'da bulunan EGM İstanbul  Bölge laboratuvarına gönderildiği öğrenildi.

Aramaların ikinci gününde izin verilen konsolosluk konut aramasına ise akşam saatlerinde Başkonsolos'un Türkiye'den ayrılıp ülkesine gitmesinin ardından başlandı. Başlatılan aramalar da  polisin konut bahçesindeki bir kuyuya yoğunlaştığı öğrenilirken, ceset bulmada EGM Köpek Eğitim Merkezi tarafından özel olarak yetiştirilen Blue Malinois cinsi 7 köpekten birisi olan Melo'da arama faaliyetlerine katıldı.    

Polis ekiplerinin geçtiğimiz hafta başlattığı arama çalışmalarında, binaya girmeyince incelemeye aldığı konsolosluk yakınındaki kanalizasyondan da örnekler alıp laboratuvara gönderdiği öğrenildi. 

Toplanan delil ve DNA örneklerinin Kriminal laboratuvar'da incelemesi devam ediyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.10.16 21:57 - Son Güncellenme: 2018.10.16 23:37 - Büşra Dikilitaş
A