Kocaeli'de bayram coşkusu bir arada yaşandı

Kocaeli'de bayram coşkusu bir arada yaşandı

Kocaeli Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Kent Bayramlaşması vatandaşların yoğun katılımla gerçekleşti.

2018.08.22 17:24 - Son Güncellenme: 2018.08.22 17:24 - Güncel
A
Kocaeli'de bayram coşkusu bir arada yaşandı

Kocaeli Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel ilçe bayramlaşması, Kurban Bayramı'nın ikinci günü Uzunçiftlik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in ev sahipliğinde düzenlenen bayramlaşma programına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe İlçe Kaymakamı Ayhan Durmuş, İlçe Jandarma Komutanı Kadir Kaya, Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker, Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve STK temsilcileri katıldı. 

Geleneksel bayramlaşma programı açılış konuşmasında İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün dualarla tüm İslam Aleminin Bayramını kutladı. İlçe Müftüsü Nurgün' den sonra kürsüye gelen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez "Mübarek Kurban Bayramına ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kurban Bayramı dayanışmanın, paylaşmanın, cömertliğin en güzel vesilesidir. İhtiyaç sahiplerinin sevindirilmesidir. Bayrama gözleri yaşlı giren, yoksulluğun ve zulümün pençesinde bir bayram daha yaşamak zorunda kalan Müslüman kardeşlerimize ve tüm insanlığa bayramın fazileti ve bereketiyle acıların son bulması en büyük duamızdır" dedi. 

"Allah'a şükürler olsun ki Türkiye olarak bayrama huzurlu ve mutlu bir şekilde giriyoruz" diyen Başkan Üzülmez "Bu birliğimizi, dirliğimizi bozmak adına son yıllarda eli silahlı terör örgütlerinin her türlüsünü üzerimize gönderenler son günlerde de ekonomik terör ile ülkemize saldırmaya çalışmaktadırlar. Başaramadılar, başaramayacaklar bizleri bölmeyi, parçalamayı istedikleri gibi yönetmeyi başaramayacaklar. Çanakkale'de, Kut'ül Amare'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Afrin'de ülkemizin her köşesinde kahramanlık destanı yazan bu milletin torunları, 15 Temmuz'da yazdığı destanın bir benzerini bugünlerde bir kez daha tüm dünyaya göstermektedir" açıklamasında bulundu. 

Başkan Üzülmez'in ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ""Üzerimize düşen görevi çok daha iyi yapmalıyız. Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. Lafla vatan, Allah sevgisi olmaz. Bunu göstermek gerekiyor. Kurban Bayramı'nda kabirlerden sonra aile büyüklerini ziyaret ettik. Mutlaka şehit ve gazi ailelerini de ziyaret etmeliyiz. Onlar bizlere emanettir. Gözü yolda olan herkese giderek bayramlaşmalıyız" şeklinde konuştu. 
Program, protokol ve vatandaşların uzun kuyruklar halinde bayramlaşması ile sona erdi. 
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.08.22 17:24 - Son Güncellenme: 2018.08.22 17:24 - Büşra Dikilitaş
A