Kızak festivali renkli görüntülere sahne oldu

Kızak festivali renkli görüntülere sahne oldu

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde "Şen-Kay Hızek Festivali" kapsamında yapılan kızak yarışları, renkli görüntülere sahne oldu.

2018.02.12 12:06 - Son Güncellenme: 2018.02.12 12:06 - Yaşam
A
Kızak festivali renkli görüntülere sahne oldu

Gerçekleştirilen festivalde kızak yarışlarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 12-18, 18-30 yaşları ile 30 yaş üstü kategorilerinde gerçekleşen yarışlarda yarışmacılar derece elde etmek için kıyasıya mücadele etti. Oldukça çekişmeli geçen yarışlarda kızaktan düşen yarışmacılar, küçük çaplı kazalar yaşadı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği kızak yarışlarında renkli görüntüler oluştu.

Şenkaya Kaymakamı Ömer Dereci, yapılan organizasyonların bölgenin geçmişi ve kültürüne dayanması gerektiğini belirtti.

Festivalin ilkini gerçekleştirmelerine karşın katılımın yoğun olduğunu aktaran Dereci, "İyi bir organizasyon geçirdiğimizi düşünüyorum. Erzurum'da kış organizasyonlarının daha fazla artırılması gerekiyor. Erzurum kar ve kış turizmi konusunda önemli noktada. Şenkaya ilçesi olarak bu organizasyonları ciddi anlamda önemsiyoruz, geleceğin de kış organizasyonlarında olduğunu düşünüyoruz. Bu organizasyonların önümüzdeki yıllarda devamının geleceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

''ERZURUM KAR TURİZMİNDEN CİDDİ ŞEKİLDE FAYDALANMAKTA''

Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan' da organizasyon hakkında olumlu tepkiler aldıklarını anlatarak, "Kar, bizler için belki geçmişte zulümdü ama artık Erzurum kar turizminden ciddi şekilde faydalanmakta. İlçemizin yükselti ve ovalarında çok sayıda kar pisti var, kar kalitesi çok yüksek. Festivalle sosyal, kültürel ve ekonomik fayda sağlayalım istedik. Sosyal boyutunda ise insanlarımızı bir araya getirmek.. Birliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz." dedi.

Özcan, ilk kez yapılan organizasyonun geleneksel hale getirilmesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Festival, katılımcılara haşlanmış patates ve çeşitli yemek ikramıyla sona erdi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2018.02.12 12:06 - Son Güncellenme: 2018.02.12 12:06 - Aysın Komitgan
A