Kırmızı listedeki teröristin cenazesine katıldılar!

Kırmızı listedeki teröristin cenazesine katıldılar!

Şırnak'ta düzenlenen hava operasyonunda etkisiz hale getirilen, aranan teröristler listesinde kırmızı kategoride bulunan PKK terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden, 'Delal Amed' kod adlı Hülya Eroğlu'nun cenazesi, Diyarbakır'da toprağa verildi. Cenazeye HDP'li milletvekilleri de katıldı. İçişleri Bakanlığınca, terörden arananların kırmızı listesinde yer alan PKK-KCK bölücü terör örgütünün sözde yöneticilerinden "Delal Amed" kod adlı Hülya Eroğlu'nun Diyarbakır'daki cenazesine katılan HDP'li milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı PKK'lı terörist Hülya Eroğlu'nun cenazesine ve taziyesine katılan 6 HDP milletvekili hakkında soruşturma başlattı.

2017.11.19 09:19 - Son Güncellenme: 2017.11.19 17:44 - Güncel
A
Kırmızı listedeki teröristin cenazesine katıldılar!
02:36 Kırmızı listedeki teröristin cenazesine katıldılar!

İLGİLİ VİDEO

Kırmızı listedeki teröristin cenazesine katıldılar!

PKK'nın kadın örgütlenmesi olan YJA Star'ın en tepesinde bulunan ve İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler listesinin kırmızı kategorisinde yer alırken, 13 Kasım'da Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde düzenlenen hava operasyonunda öldürülen PKK'lı terörist Hülya Eroğlu'nun cenazesi, Şırnak'tan Diyarbakır'a getirildi.

Yeniköy Mezarlığı'na güvenlik güçlerinin aldığı önlemlerle getirilen terörist Eroğlu'nun cenazesine, HDP Mililetvekilleri Feleknaz Uca, Sibel Yiğital ve Berdan Öztürk ile yakınları katıldı.

KANDİL'DE HDP HEYETİ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Başına 4 milyon lira ödül konulan KCK'nın yürütme konseyi üyelerinden biri olan 43 yaşındaki PKK'lı Hülya Eroğlu, çözüm süreci sırasında Kandil'e giden HDP heyeti ile yapılan bazı görüşmelere de katılmıştı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, aranan teröristler listesinde kırmızı kategoride yer alan bölücü terör örgütünün sözde yöneticilerinden "Delal Amed" kod adlı Hülya Eroğlu'nun Diyarbakır'daki cenazesine katılan HDP'li milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. 

Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde 2 Kasım'da yürütülen operasyonda, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen 31 teröristten birisinin, kırmızı listede yer alan "Delal Amed" kod adlı Hülya Eroğlu olduğu tespit edilmişti. 

PKK'lı terörist Hülya Eroğlu'nun aranan teröristler listesinde kırmızı kategoride yer alıp yurt içinde bulunan tek terörist olduğu bildirilmişti.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kırmızı listede aranırken, Şırnak'ta ölü ele geçirilen 'Delal Amed' kod adlı terör örgütü PKK üyesi Hülya Eroğlu'nun dün geceki cenazesine ve bugünkü taziyesine katılan HDP'li milletvekilleri Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp, Berdan Öztürk, Nadir Yıldırım, Ahmet Yıldırım ve Leyla Birlik hakkında soruşturma başlattı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde ölü olarak ele geçirilen ve PKK silahlı terör örgütünün kırmızı listede aranan şahıslardan olan Delal Amed kod isimli Hülya Eroğlu'nun 18 Kasım 2017 tarihinde Diyarbakır Yeniköy mezarlığında defnedildiği sırada cenazeye katılan HDP Milletvekili Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp ile Berdan Öztürk ve diğer katılanlar hakkında aynı gün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır.

19 Kasım 2017 tarihinde de İlimiz Bağlar ilçesinde bulunan Demirli Köyü taziye evinde aynı terör örgütü mensubunun fotoğrafının bulunduğu taziye evine gelen HDP milletvekilleri Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp, Berdan Öztürk, Nadir Yıldırım, Ahmet Yıldırım, Leyla Birlik ve diğer katılanlar hakkında da Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Soruşturmalarımız tespitler doğrultusunda genişletilerek devam edecektir."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.11.19 09:19 - Son Güncellenme: 2017.11.19 17:44 - Aysın Komitgan
A