Kirchner'in evlerine baskın

Kirchner'in evlerine baskın

Güney Amerika'daki solcu liderler kuşağının önemli isimlerinden biri olan eski Arjantin Devlet Başkanı Kirchner'in evlerinde bir yolsuzluk soruşturması gerekçesiyle arama yapıldı.

2018.08.24 14:09 - Son Güncellenme: 2018.08.24 14:10 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Kirchner'in evlerine baskın

Arjantin'de eşi Neston Kirchner'in 2003-2007 döneminin ardından 2007-2015 arası devlet başkanlığı yapmış olan Cristina Fernández de Kirchner ile yerine seçilan sağcı Mauricio Macri arasındaki çekişme yeniden tırmandı. Büyük bir yolsuzluk soruşturması gerekçesiyle Kirchner'in evlerinde polis arama yaptı.

ADLİ BİLİM UZMANLARI, BOMBA İMHA EKİPLERİ, İTFAİYE...

'Defterler' lakabıyla anılan yolsuzluk skandalı kapsamında soruşturmayı yürüten yargıç Claudio Bonadio'nun, başkanlık yaptığı 2007-2015 yılları arasında Kirchner ve yönetiminin iş dünyasından ihaleler karşılığında milyonlarca dolar rüşvet alıp almadığını araştırdığı açıklandı.

Hakkındaki suçlamaları reddedden Senatör Kirchner'in başkent Buenos Aires ve Patagonya bölgesindeki evleri, adli bilim uzmanları, bomba imha ekipleri, polisler ve köpekler tarafından itfaiye araçları eşliğinde arandı. Patagonya üçüncü evinin de aranacağı kaydedildi.

YARGICIN TALEBİYLE SENATO DOKUNULMAZLIĞINI KISMEN KALDIRDI

Kirchner'in senatörlüğü kapsamında dokunulmazlığı var. Bu hapse girmesene engel, ama soruşturmaya engel değil.

Eski devlet başkanının evlerine baskın, Yargıç Bonadio'nun Senato'dan Kirchner'in dokunulmazlığının kısmen kaldırılması talebinin karşılık bulması sonuucu gerçekleştirildi.

Kirchner ise Senato'da yaptığı konuşmada hakkında ortaya atılan iddiaları 'utanmazca' diye niteledi, saklayacak hiçbir şeyi olmadığı için Senato'dan dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy kullanmasını talep etti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.24 14:09 - Son Güncellenme: 2018.08.24 14:10 - HABER MERKEZİ
A