Kim Jong un füzeden sonra traktör testinde!

Kim Jong un füzeden sonra traktör testinde!

Uzun süredir balistik füze testlerinden başını kaldıramayan Kuzey Kore lideri Kim Jong un, uzun süreden sonra ilk kez ekonomik alandaki bir çalışmaya katıldı. Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA'da yayınlanan habere göre Kim Jong un bir traktörü bizzat denedi

2017.11.15 18:22 - Son Güncellenme: 2017.11.15 18:23 - Dünya
A
Kim Jong un füzeden sonra traktör testinde!

Haziran ayından bu yana beş kere nükleer füze testi yapan Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong un, uzun süre sonra ekonomik bir olayla gündeme geldi.

Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA'da yayınlanan habere göre Kuzey Kore lideri, bir traktör fabrikasını ziyaret etti. Yayınlanan fotoğraflarda etrafa gülücükler saçan Kim Jong un, işçilerle de sohbet etti.

En son nükleer füze testini başarıyla tamamlayan ekibe verdiği kutlamada bu kadar mutlu olduğu görünen Kim Jong-un'un son dönemde ülkenin iç işlerine yöneldiği ve füze testlerine ara verdiği yorumları yapılıyor.

15 Eylül'de Güney Kore Genelkurmay Başkanlığınca, "Kuzey Kore, Pyongyang, Sunan yakınlarında sabah saat 06.57 civarında tanımlanamayan bir füze fırlattı. Füze, Japonya'nın üzerinden geçerek Kuzey Pasifik'e ulaştı." açıklaması yapılmıştı.

Kuzey Kore, 29 Ağustos'ta Hwasong-12 tipi orta menzilli bir balistik füze fırlatmış, Japonya'nın üzerinden geçen füze Büyük Okyanus'a düşmüştü.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.11.15 18:22 - Son Güncellenme: 2017.11.15 18:23 - Gülcan Tekin
A