Kılıçdaroğlu: "Menfezde bakım öngörülmemiş"

Kılıçdaroğlu: "Menfezde bakım öngörülmemiş"

CHP lideri Kılıçdaroğlu Çorlu'daki tren kazasıyla ilgili açıklama yaptı.

2018.07.18 12:30 - Son Güncellenme: 2018.07.18 12:35 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Kılıçdaroğlu: "Menfezde bakım öngörülmemiş"

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Bir heyeti görevlendirdik. Görgü tanıklarıyla konuştular. Olayın boyutlarını araştırmak için çalışma yaptılar ve çalışmalar rapora bağlandı. İki konuda dikkat çekmek isterim. Aşırı yağış bekleniyordu, bölgede önlem alınması gibi bir görüş Devlet Demir Yollarına iletildi mi? İdare gerekli önlemleri aldı mı?

"İLK KEZ SİZE AÇIKLIYORUM"

İlk kez size açıklayacağımız belge var. DDY'nın yazısı. Şöyle diyor: Bölgemiz mıntıkasında önümüzdeki günlerde aşırı yağışlar olabilir. Meydana gelen yağışlar hasar ve zarara sebep olabilir. Hava durumunu takip edin.Kritik hava durumlarında nöbetçi bırakın. Yol durumunu takip edin. Doğal afet olursa kazaya sebep olmadan önleyin. Gayet açık burada her şey. Bunun gereği yapıldı mı? Gereğinin yapılmadığını biliyoruz 24 kişi hayatını kaybetti.

İkinci önemli nokta; Kazanın olduğu hatta gerekli kontrol ve bakım çalışmaları yapıldı mı?

"MENFEZDE BAKIM ÖNGÖRÜLMEMİŞ"

DDY Çorlu savcılığına çok ivedi kaydıyla yazı yazıyor. Diyor ki yol makineleriyle yolda kontrol yaptık. Bakımı yapılması planlanan menfezler gösteriliyor. Kazanın vuku bulduğu menfezde bakım öngörülmemiştir, listede bulunmamaktadır.

Gereği yapılmamış. Ölenler ve yaralananlar bizim vatandaşlarımız. Kazadan sonra 81 milyon vatandaşımızın vicdan azabı çektiğini biliyorum. Hiç kimse sorumluluğunu yerine getirmiyor.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.07.18 12:30 - Son Güncellenme: 2018.07.18 12:35 - HABER MERKEZİ
A