Kick boksun altın çocukları

Kick boksun altın çocukları

Çocuk yaşta dövüş sanatlarına ilgisi başlayan ve ulusal ve uluslararası başarılar elde Gaziantepli iki genç,15-23 Eylül'de İtalya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

2018.09.07 13:58 - Son Güncellenme: 2018.09.07 13:59 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Kick boksun altın çocukları

Bu yıl düzenlenen Uluslararası Open AvrupKa Şampiyonasında Ful Kontakt dalında 71 kiloda Levent Burak Kütüklü, 54 kiloda Seyit Battal Ay altın madalya kazandı.

Hocaları Mehmet Kaya'nın yönlendirmesiyle başladıkları kick boksta, elde ettikleri başarıyla 15-23 Eylül'de İtalya'nın Venedik kentinde düzenlenecek Dünya Gençler Ful Kontakt Kick Boks Şampiyonası'na katılma hakkı kazanan 18 yaşındaki Levent Burak Kütüklü ile 17 yaşındaki Seyit Battal Ay, birincilik kürsüsüne çıkmayı amaçlıyor.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü desteğiyle Kamil Ocak Spor Salonu'nda antrenmanlarını sürdüren milli sporcular, şampiyonluk için tekmelerini, yumruklarını çalıştırıyor.



BAYRAK DALGALANSIN

Yoğun tempo içerisinde dünya şampiyonasına hazırlanan Kütüklü ve Ay spor sayesinde hayatlarında farklı bir sayfa açmasını da sağladı. Gençler, geçmişteki bazı kötü alışkanlıklarını spor sayesinde terk etti.

Kick koks antrenörü Mehmet Kaya, yıllardır gençleri yetiştirebilmek adına çaba sarf ettiklerini söyledi. Bu yıl yoğun bir şekilde antrenman yaptıklarını kaydeden Kaya, "Gece-gündüz, yağmur ve çamur demeden, çok zor şartlarda olsa da bu çocuklar canlarını dişlerine takarak çalıştı. Sıra dünya şampiyonasına geldi. İnşallah bütün hedefimiz dünya şampiyonasında al bayrağımızı dalgalandırmak ve bu onuru yaşamak istiyoruz." dedi.

Levent Burak Kütüklü de milli takım düzeyinde ülkesini temsil etmenin gururunu yaşadığını ifade etti.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.09.07 13:58 - Son Güncellenme: 2018.09.07 13:59 - HABER MERKEZİ
A