Kıbrıs açıklarında facia! Mülteci gemisi battı

Kıbrıs açıklarında facia! Mülteci gemisi battı

KKTC Yeni Erenköy sahiline 16 mil uzaklıkta bir mülteci gemisi battı. İlk belirlemelere göre 19 mültecinin cansız bedenin ulaşıldı, 30'a yakın kişi ise aranıyor. TSK, Akdeniz Kalkanı Harekâtında görevli TCG BARBAROS fırkateyni ve fırkateynde yer alan bir helikopter tarafından da destek veriliyor

2018.07.18 15:02 - Son Güncellenme: 2018.07.18 20:37 - Dünya
A
Kıbrıs açıklarında facia! Mülteci gemisi battı
00:52 Kıbrıs açıklarında facia! Mülteci gemisi battı

İLGİLİ VİDEO

Kıbrıs açıklarında facia! Mülteci gemisi battı

KKTC'nin Karpaz Yarımadası'ndaki Yeni Erenköy sahil kasabası açıklarında yaklaşık 150 Suriyeli mülteciyi taşıyan tekne bu sabaha karşı battı, Türkiye ve KKTC'den ekiplerin yardımına koştuğu tekneden şu ana kadar 103 kişi kurtarıldı, 19 mültecinin cesedine ulaşıldı, 30 kişi ise aranıyor. Teknede toplam kaç mülteci olduğu konusunda farklı bilgiler geliyor. KKTC Ulaştırma Bakan Tolga Atakan, kurtarma operasyonunun devam ettiğini belirterek, "Kayıp olarak aradığımız kişi sayısı 30 civarında. Teknede toplam kaç kişi var onu tam olarak bilemiyoruz, kurtarılan mültecilerden birinin durumu ağır" dedi.

KURTULANLAR TAŞUCU'NA

Mültecilerden ağır yaralı kurtarılan biri KKTC'ye getirilirken, sağ olarak kurtarılan mülteciler Taşucu limanına sevkedildi.

KKTC Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, kurtarma ve arama çalışmalarının devam ettiğini ve geminin KKTC'nin Karpaz Yarımadası'ndaki Yeni Erenköy sahil kasabasından 16-17 deniz mili mesafede battığını belirtti.

İlk gelen bilgiler geminin motor kabininin su alması nedeniyle battığı yönünde. Uzmanlar denizin dalgasız ve rüzgarın da normal olduğuna dikkat çekerek, mülteci gemisinin bilinçli bir şekilde batırılma ihtimaline de dikkat çekiyor.

Mülteci teknesinin dün akşam saatlerinde radarlarda tespit edildiği ve bu sabaha karşı battığı belirtiliyor. Kurtarma çalışmalarına, Türkiye ve KKTC sahil güvenlik ekiplerinin yanısıra, bölgedeki ticari gemiler de katıldı.

TSK: Kıbrıs açıklarında batan mülteci teknesiyle ilgili kurtarma çalışmalarına Akdeniz Kalkanı Harekâtında görevli TCG BARBAROS fırkateyni ve fırkateynde yer alan bir helikopter tarafından da destek veriliyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.07.18 15:02 - Son Güncellenme: 2018.07.18 20:37 - Gülcan Tekin
A